Reizen naar Angola: Reisadvies

Reist u naar Angola? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Angola

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Angola.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Verkiezingen 24 augustus 2022

Op 24 augustus 2022 vinden er verkiezingen plaats in het land. Houd in de weken voor en na de verkiezingen rekening met oproepen tot demonstreren in Luanda en grotere provinciesteden door verschillende groepen (zoals politieke partijen, verenigingen en studentenorganisaties) dewelke kunnen uitlopen op geweld. Wees voorzichtig en vermijd demonstraties en grote menigten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het laatste nieuws via de lokale media of vraag bij uw hotel om informatie. Volg de aanwijzingen op van de lokale overheid.

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Het is mogelijk om vanuit België naar Angola te reizen als u volgende voorwaarden in acht neemt:

  • Alle personen die Angola binnenkomen, moeten een PCR-test uitvoeren binnen de 72 uur voor hun vertrek naar Angola. Het is belangrijk deze deadline nauwgezet te respecteren om te voorkomen dat u de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd.
  • Quarantaine gedurende 7 dagen is verplicht voor reizigers die niet gevaccineerd zijn. De quarantaine is niet verplicht voor reizigers die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Het EU Digitaal COVID-certificaat wordt aanvaard.
  • Bij het verlaten van het land leggen de autoriteiten geen extra maatregelen op. Er dient dus ook geen PCR-test uitgevoerd te worden, tenzij het land van bestemming dit oplegt.


Snelle antigeentest op de luchthaven

Bij aankomst in Luanda wordt bij alle passagiers, ongeacht hun herkomst, een snelle antigeentest afgenomen op de luchthaven. Deze test is verplicht en gratis.

Als het resultaat van deze snelle antigeentest positief is, wordt de reiziger naar een quarantainecentrum gebracht onder toezicht van de gezondheidsautoriteiten. Houd er rekening mee dat in dit geval u enkel handbagage in het quarantainecentrum kan meenemen. We raden u daarom aan om uw noodzakelijke persoonlijke bezittingen mee te nemen in uw handbagage wanneer u naar Angola reist. Men kan deze verplichte isolatie onder toezicht enkel verlaten wanneer men een negatief PCR-test kan voorleggen. Herstelcertificaten worden niet afgeleverd en zijn niet geldig in Angola.

 
Andere maatregelen

Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle gesloten openbare ruimtes, in alle openbare instellingen, in scholen en op het openbaar vervoer.

Als u naar Angola reist, registreer u op Travellers Online en informeer dan de Belgische Ambassade in Luanda door een e-mail te sturen naar luanda@diplobel.fed.be