Reizen naar Angola: Reisadvies

Reist u naar Angola? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Angola

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Angola.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Het is mogelijk om vanuit België naar Angola te reizen als u volgende voorwaarden in acht neemt:

  • Alle personen die Angola binnenkomen, moeten een PCR-test uitvoeren binnen de 72 uur voor hun vertrek naar Angola, of een snelle antigeentest (met certificaat) binnen de 24 uur voor vertrek. Het is belangrijk deze deadline nauwgezet te respecteren om te voorkomen dat u de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd. Het is bovendien aangewezen om zich te informeren bij uw luchtvaartmaatschappij, aangezien zij extra (vaak strengere) voorwaarden kunnen hanteren.
  • Quarantaine gedurende 7 dagen is verplicht voor reizigers die niet gevaccineerd zijn. De quarantaine is niet verplicht voor reizigers die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Het EU Digitaal COVID-certificaat wordt aanvaard.
  • Bij het verlaten van het land leggen de autoriteiten geen extra maatregelen op. Er dient dus ook geen PCR-test uitgevoerd te worden, tenzij het land van bestemming dit oplegt.

Als u naar Angola reist, registreer u op Travellers Online en informeer dan de Belgische Ambassade in Luanda door een e-mail te sturen naar luanda@diplobel.fed.be