Reizen naar Argentinië: Reisadvies

Reist u naar Argentinië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Argentinië

Informatie over vervoer in Argentinië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het Argentijnse wegennet is doorgaans in goede staat. Men moet er wel rekening mee houden dat er in het noordwesten (provincies Salta en Jujuy) evenals in Patagonië (provincies Neuquén, Rio Negro, Chubut, Santa Cruz en Tierra del Fuego) nog heel wat onverharde wegen zijn, die echter regelmatig onderhouden worden (informeer uzelf eerst over de staat van de wegen alvorens er gebruik van te maken).

De Argentijnse chauffeur is over het algemeen erg ongedisciplineerd en respecteert niet altijd de wegcode. Voorzichtigheid is dus geboden. 's Nachts rijden wordt ten stelligste afgeraden. Bovendien doen zich regelmatig brandstoftekorten voor in de provincies. Men moet zich dus goed informeren alvorens op weg te gaan. Indien u het land doorkruist met een lokaal voertuig is het aangeraden alvorens uw vertrek de aanwezigheid van een reserveband te controleren.

Waakzaamheid is noodzakelijk wanneer het verkeer stil staat; houd de ramen en deuren van de wagen best gesloten.

In Buenos Aires is het mogelijk om met de fiets rond te reizen, want er zijn nu veel fietspaden in de hoofdstad. Wel is het raadzaam om voorzichtig te zijn, omdat automobilisten weinig aandacht hebben voor fietsers en voetgangers bevinden zich vaak op het fietspad.

 
Veiligheid / info luchtvaart

De belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse vluchten is Aerolineas Argentinas. Daarnaast bestaan er ook andere luchtvaartmaatschappijen zoals Latam of Norwegian. Er zijn op regelmatige basis betaalbare vluchten tussen de hoofdstad en de belangrijkste provinciesteden. Verbindingen tussen de verschillende steden zijn minder frequent maar worden steeds verder uitgebreid.

 
Veiligheid / info scheepvaart

De veerboten naar Uruguay (Colonia, Montevideo en Punta del Este) kunnen als veilig beschouwd worden.

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het spoornetwerk is verouderd en slecht ontwikkeld. Het busverkeer functioneert over het algemeen goed en is erg populair. Toch is over het algemeen waakzaamheid aangeraden bij het gebruik van openbaar vervoer.