Reizen naar Australië: Reisadvies

Reist u naar Australië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Australië

Informatie over de algemene veiligheid in Australië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemene veiligheid

Over het algemeen kan men zonder veel problemen in Australië rondreizen.

Terreurdreiging

Terreurdaden kunnen niet uitgesloten worden en de terreurdreiging in Australië is de laatste jaren (zoals in veel andere Westerse landen) toegenomen. Een belangrijke terroristische daad is voorlopig echter uitgebleven in Australië, alhoewel er sporadisch kleinschalige incidenten voorkomen.

Australië beschikt over een waarschuwingssysteem voor mogelijke terroristische aanslagen. De dreigingsniveaus variëren van ‘niet verwacht’ tot ‘zeker’. De website van de Australian National Security bevat actuele informatie over het huidige niveau van terrorismedreiging. U kunt ook contact opnemen met de Australian National Security Hotline op +61-1-800-123-400.

Reizigers naar Australië worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en strikt de inlichtingen en instructies van de Australische overheid op te volgen.

 
Criminaliteit

De volgende voorzorgen verdienen aanbeveling indien men niet het slachtoffer wil worden van criminelen:

  • Persoonlijke bezittingen en reisdocumenten moeten goed in het oog gehouden worden, vooral in luchthavens, op het openbaar vervoer en druk bezochte toeristische plaatsen.
  • Reizigers naar Australië worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen, vooral in de grote steden zoals Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth, maar ook in kleinere toeristische oorden zoals Cairns en de aanpalende kuststreken van New South Wales en de Gold Coast.
  • Rugzaktoeristen die alleen reizen, zijn een gemakkelijk doelwit voor kleine criminelen. We raden u af te liften alsook ’s nachts alleen te reizen.
  • Reizigers met een ‘working holiday visum’ die op een boerderij willen werken, worden geadviseerd om waakzaam te blijven en de betrouwbaarheid van de werkgever vooraf te controleren.

Het nationale alarmnummer in Australië is “000”. Dit is ongeacht de “state” of “territory” waar men zich bevindt.