Reizen naar Australië: Reisadvies

Reist u naar Australië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Australië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Australië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Tropische storm Ilsa

Tropische storm Ilsa komt aan land in de streek rond Port Hedland op vrijdag 14 april 2023 rond 2 uur 's ochtends lokale tijd. Volg de aanwijzingen en weerberichten van de lokale overheden strikt op en breng uzelf en uw naasten in veiligheid.

Er geldt een Red Alert voor mensen tussen Bidyadanga en Port Hedland. Het gebied strekt zich verder landinwaarts uit tot Marble Bar, Nullagine en Telfer in de Kimberley en Pilbara, waarvoor een Yellow Alert geldt.

Vermijd alle reizen naar het gebied rond Port Hedland in de komende dagen.

Actuele informatie vindt u op onderstaande websites:

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

De grenzen van Australië zijn open voor reizigers en vanaf middernacht op woensdag 6 juli 2022 worden alle resterende COVID-19-reisbeperkingen opgeheven. Vanaf dan hoeven reizigers naar Australië hun vaccinatiestatus niet meer te melden en ook niet meer de Digital Passenger Declaration (DPD) in te vullen. Actuele informatie kan hier gevonden worden.

Houd er rekening mee dat de verschillende staten van Australie hun eigen COVID-regels kunnen vaststellen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om te controleren wat de vereisten zijn van de te bezoeken staat/staten, zie deze website.

Meer informatie over de situatie betreffende het coronavirus in Australië is beschikbaar op deze website.