Reizen naar Australië: Reisadvies

Reist u naar Australië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste updates in Australië

Laatste updates en informatie in Australië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidssituatie in Nieuw-Caledonië

Alle reizen naar Nieuw-Caledonië worden formeel afgeraden.

Sinds 13 mei 2024 zijn er hevige politieke protesten aan de gang in en rond de hoofdstad Nouméa. Deze kunnen op korte termijn gewelddadig zijn (plundering, brandstichting, vechtpartijen). Er is een avondklok ingesteld voor het grootstedelijk gebied van Nouméa, van 18 uur ’s avonds tot 06 uur’s ochtends voor de komende dagen. Demonstraties op andere locaties zijn eveneens mogelijk.

Essentiële diensten worden beïnvloed en commerciële vluchten zijn geannuleerd. De internationale luchthaven La Tontouta is voorlopig gesloten. Scholen en overheidsdiensten blijven de komende dagen eveneens gesloten.

Vermijd demonstraties, openbare bijeenkomsten en wegversperringen. Beperk uw verplaatsingen, volg de instructies van de lokale ordediensten en houd de media in de gaten voor de laatste updates over de situatie. Zorg voor een voldoende voorraad aan water en levensmiddelen. Dagelijkse updates zijn te vinden op de website van het Hoog-Commissariaat. Burgers kunnen ook terecht op de infolijn +687 200 000 van 8-18 uur.