Reizen naar Azerbeidzjan: Reisadvies

Reist u naar Azerbeidzjan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Azerbeidzjan

Informatie over de algemene veiligheid in Azerbeidzjan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De straatcriminaliteit in de hoofdstad Bakoe is over het algemeen beperkt. Vermijd grote sommen geld bij u te hebben en wees voorzichtig bij het gebruik van kredietkaarten om diefstal of vervalsing te voorkomen. Het wordt aangeraden om ’s nachts slecht verlichte plaatsen te vermijden.

Ondanks het beperkte risico op terroristische aanslagen of algemene onrust, is het aangewezen de actualiteit en de evolutie van de situatie ter plekke te volgen. Eventuele bijeenkomsten verlopen meestal vreedzaam en worden door de autoriteiten van nabij gevolgd. Respecteer ten allen tijde de instructies van de lokale ordediensten.

Het is aangeraden steeds een kopie van uw paspoort bij zich te hebben voor eventuele controle van documenten. Het origineel dient veilig bewaard te worden.

Het is raadzaam rekening te houden met de lokale gevoeligheden, gesprekken te mijden met betrekking de spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan.

Onnodige verplaatsingen in de nabijheid van de internationale grenzen zijn afgeraden, ook omdat de grenzen niet altijd duidelijk aangegeven zijn – zeker buiten de gebaande paden en in het gebergte. De landgrenzen zijn momenteel gesloten.


Andere rubrieken

Wij bevelen u aan de andere rubrieken te lezen, o.a. de rubriek over “praktische vragen” om moeilijkheden te vermijden tijdens het overschrijden van de grens, bij de heen- of terugreis.