Reizen naar Azerbeidzjan: Reisadvies

Reist u naar Azerbeidzjan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Azerbeidzjan

Informatie over de algemene veiligheid in Azerbeidzjan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De straatcriminaliteit in de hoofdstad Bakoe is over het algemeen beperkt. Vermijd om grote sommen geld bij u te hebben en wees voorzichtig voor de volledige operatie bij het gebruik van kredietkaarten. Het is aangeraden om ’s nachts slecht verlichte plaatsen te vermijden.

Ondanks het beperkte risico op terroristische aanslagen of verstoring van de openbare orde, is het aangewezen de actualiteit en de evolutie van de situatie ter plekke te volgen. Grote culturele of sportevenementen verlopen meestal ordelijk en worden door de autoriteiten van nabij opgevolgd. Het is evenwel aangeraden om eventuele manifestaties te vermijden. Respecteer ten allen tijde de instructies van de lokale ordediensten.

Het is aangeraden steeds een kopie van uw paspoort bij zich te hebben voor eventuele controle van documenten. Het origineel dient veilig bewaard te worden.

Het is raadzaam rekening te houden met de lokale gevoeligheden, gesprekken over controversiële vragen te mijden, in het bijzonder met betrekking tot de spanningen met Armenië..

Verplaatsingen in de nabijheid van de internationale grenzen zijn afgeraden, ook omdat de grenzen niet altijd duidelijk aangegeven zijn – zeker buiten de gebaande paden en in het gebergte. De landgrenzen zijn momenteel gesloten.


Andere rubrieken

Wij bevelen u aan de andere rubrieken te lezen, o.a. de rubriek over “praktische vragen” om moeilijkheden te vermijden tijdens het overschrijden van de grens, bij de heen- of terugreis.