Reizen naar de Bahama's: Reisadvies

Reist u naar de Bahama's? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer op de Bahama's

Informatie over vervoer op de Bahama's.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Verkeersinformatie

Men dient het eigen Belgisch rijbewijs én een internationaal rijbewijs voor te leggen om te mogen rijden op de Bahama’s. Deze documenten moet u altijd kunnen voorleggen bij het rijden.

Een internationaal rijbewijs kan aangevraagd worden bij uw gemeentelijke administratie. Verifieer met de autoverhuurmaatschappij of u oud genoeg bent. De minimumleeftijd verschilt van maatschappij tot maatschappij.

U kan in de Bahama’s tot acht maanden lang rijden met een geldig Belgisch rijbewijs. Indien u langer blijft of gaat wonen op een van de eilanden dient u een Bahamees rijbewijs te bekomen.

Het verkeer rijdt er links van de straat. De meeste auto’s worden echter geïmporteerd vanuit de VS en hebben het stuur zoals in België aan de linkerkant.

 
Openbaar vervoer

Er zijn taxi’s beschikbaar op de luchthavens, bij de hotels en bij toeristische locaties. Op minder bezochte eilanden en plaatsen kan men een taxi bellen. Taxi-tarieven zijn gereglementeerd door het Ministerie van Transport. Taxi’s werken dus zonder meter. Spreek best altijd een prijs af voor u aan de rit begint.

Bijna alle eilanden beschikken over continue rijdende, vaak genummerde, ‘Jitney’-bussen die elk hun vaste route rijden. Deze bussen zijn kleiner dan in Europa en worden privaat uitgebaat. Het schema hangt uit op de bus: vraag de chauffeur naar uw precieze bestemming. Ze rijden enkel overdag, hou hiermee rekening, zeker gezien de avondlijke veiligheidsproblematiek.


Luchtvaartinformatie

Bij aankomst op de luchthaven dient elke reiziger een immigratieformulier in te vullen. Vergeet niet om het document dat u terugkrijgt bij te houden: u dient het binnen te leveren bij uw vertrek.

Alle bezoekers die de Bahama’s verlaten dienen een ‘departure tax’ te betalen van 18 USD voor een reis met cruiseschip, 20 USD via de zee, 29 USD via een vlucht. Deze taks is meestal wel maar niet noodzakelijk inbegrepen in uw vliegticket. Raadpleeg uw reisagentschap.