Reizen naar Bangladesh: Reisadvies

Reist u naar Bangladesh? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update Bangladesh

Laatste updates in Bangladesh.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh waakzaam te zijn en veiligheidsrisico's te vermijden. Met uitzondering van de havenstad Chittagong zelf, wordt reizen naar de Chittagong Hill Tracts regio ten strengste afgeraden (inclusief de districten Khagrachari, Rangamati en Bandarban).

Het is aanbevolen de grootst mogelijke waakzaamheid aan de dag te leggen in de rest van het land. Aanslagen van terroristische aard, in het bijzonder op buitenlanders en/of in de door expats gefrequenteerde plaatsen kunnen zich nog voordoen. Reizigers wordt aangeraden zich via de media over de toestand te informeren en elke publieke bijeenkomst te mijden.

Het politieke klimaat blijft gespannen. Manifestaties van politieke en/of communautaire aard en stakingen (plaatselijk “hartals” genoemd) kunnen in onlusten ontaarden.

De situatie kan zeer snel evolueren en het is aanbevolen om zich regelmatig te informeren.

Bangladesh werd in 2023 getroffen door een zeer hoge circulatie van het denguevirus, in alle delen van het land, met meer dandan 900 doden, een record. Het is dan ook ten zeerste aanbevolen om extra waakzaamheid aan de dag te leggen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Meer informatie leest u in het deel ‘Gezondheid en hygiëne in Bangladesh’.

Om consulaire hulp beter te organiseren indien nodig, worden landgenoten verzocht om hun reis te registreren via Travellers Online.