Reizen naar Bangladesh: Reisadvies

Reist u naar Bangladesh? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Bangladesh

Praktische info over reizen in Bangladesh.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs

Indien u zelf met de wagen wenst te rijden (niet aangeraden indien u geen ervaring hebt met de lokale omstandigheden ), moet u in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.

Betaalmiddelen

De lokale munteenheid is de Taka. Gelieve uw bank of wisselagent te consulteren voor de wisselkoersen. De Amerikaanse Dollar wordt eveneens aanvaard. Er is geen beperking voor de invoer van vreemde valuta, maar bedragen hoger dan 5000 USD moeten verplicht aangegeven worden bij aankomst.

Internationale kredietkaarten (Visa, American Express, etc.) worden aanvaard in internationale hotels en restaurants in Dhaka en in enkele andere grote steden.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met een complete risicodekking (rechtsbijstand, medische zorgen, repatriëring) is absoluut noodzakelijk.

Huisdieren

Voor de invoer van huisdieren (katten, honden, paarden, enz.) in Bangladesh dient vooraf een invoervergunning bekomen worden bij het Bangladesh Ministerie van Landbouw. De aanvraag moet ingediend worden bij de Ambassade van de Volksrepubliek Bangladesh in Brussel en vergezeld zijn van een vaccinatiecertificaat en een gezondheidscertificaat niet ouder dan 3 dagen, uitgereikt door een erkende dierenarts.

Consulaire bijstand

Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via Travellers Online.

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in Bangladesh, kunnen de Belgen beroep doen op de Ambassade van België te New Delhi en het Ereconsulaat van België te Dhaka. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers hun reis op eigen krachten kunnen verder zetten.

Belgo-Bengaalse bipatriden dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Omwille van de onstabiele veiligheidssituatie in het land en de toename van extreme meteorologische fenomenen, is het aan de reiziger sterk aanbevolen om de Ambassade van België te New Delhi op de hoogte te brengen van zijn/haar reisroute in Bangladesh.

Visa

Indien u beslist uw reis naar India te combineren met een verblijf in een van de buurlanden, raden wij u aan, bij het indienen van uw visumaanvraag, de bevoegde diensten van de Ambassade van India op de hoogte te brengen van uw reisplannen in een ander land. Op voorlegging van bewijsstukken (vliegtuigbiljetten, bevestiging van toeristische tour, hotelreservaties, enz.), zou u een visum geldig voor drie binnenkomsten, binnen de voorziene duur van het visum, uitgereikt moeten worden. Indien u dit niet doet, riskeert u een visum voor een enkele binnenkomst voor India te krijgen en een tweede binnenkomst in India zal u geweigerd worden (terugkomend van Bangladesh bijvoorbeeld).

Reizigers die via India transiteren met de bedoeling door te reizen naar een andere internationale bestemming, worden verzocht inlichtingen in te winnen bij hun reisagent en bij de Ambassade van India betreffende de vereiste reisdocumenten.

Voor bijkomende inlichtingen raden wij u de volgende websites te consulteren: 

Adressen

Ambassade Van België in New Delhi
50-N, Shantipath, Chanakyapuri
New Delhi - 110021 | India
Tel: +91-11-4242 8000
Fax: +91-11-4242 8002
E-mail: 
newdelhi@diplobel.fed.be
Website:  Ambassade van België in New Delhi  Wachtnummer: +91-98 101 17931 (enkel in geval van nood buiten de openingsuren van de ambassade, tijdens het weekend of verlofdagen)
Openingsuren: 09u00-13u00 & 13u30-17u00 (gesloten op zaterdag en zondag)

Ereconsulaat van België in Dhaka
ACI Centre 245, Tejgaon Industrial Area
Dhaka 1208
Tel.: +880-2-8878603
Fax: +880-2-8878619
E-mail: 
belgium@consubel.net

Ambassade van Bangladesh in België
Jacques Jordaensstraat 29
1000 Brussel | België
Tel: +32-2-640 55 00
Fax: +32-2-646 59 98
Web:  Ambassade van Bangladesh in België

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangladesh
Road 90, House 49, Gulshan 2,
Dhaka 1212, Bangladesh
Tel: +880-2-8822715 18
Fax: +880-2-8823326
Wachtnummer: +880-171 303527
E-mail: 
dha@minbuza.nl (Algemeen)
E-mail: 
dha-ca@minbuza.nl (Consulaire Zaken)
Website: 
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangladesh