Reizen naar Barbados: Reisadvies

Reist u naar Barbados? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Barbados

Informatie over klimaat en rampen in Barbados.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Barbados bevindt zich niet direct in de 'Caribbean hurricane belt', dus er is weinig kans dat het rechtstreeks getroffen wordt door een orkaan. De laatste grote orkaan die Barbados trof, dateert al van 1955.

Tijdens het jaarlijkse orkaanseizoen (van eind mei tot eind november) is er wel risico op schade door hevige winden en overstromingen.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot het ereconsulaat van België in Bridgetown. De ereconsul in Barbados is: Mevr. Jennifer FIELD. U kunt haar bereiken op: (+1246) 826 1517. Fax: (+1246) 435 6433. E-mail: honconsulbelgiuminbarbadosbb@gmail.com