Reizen naar Barbados: Reisadvies

Reist u naar Barbados? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Barbados

Praktische info over reizen in Barbados
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Zie de lijst met alle noodzakelijke reisdocumenten.

 

Afhankelijk van je land van herkomst kan het zijn dat je een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts moet laten zien als je naar Barbados reist. Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor reizigers ouder dan één jaar uit landen met een risico op overdracht van gele koorts, inclusief luchthaventransits, tussenstops van meer dan 12 uur en verblijf in landen met een risico op overdracht van gele koorts.

Het vaccin moet ten minste tien dagen voor aankomst worden toegediend.

Zie de lijst met landen die vaccinatie tegen gele koorts vereisen of aanbevelen op de website van de WHO (alleen in het Engels).

 

Rijbewijs

Om een auto te kunnen huren, moet u ter plaatse een tijdelijk rijbewijs kopen. Voor meer informatie : Applying for a visitor's permit - Barbados

 

Betaalmiddelen

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

De munteenheid in Barbados is de Barbadiaanse Dollar. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.

De Barbadiaanse dollar is in België niet te krijgen. Het is aangeraden US Dollars mee te nemen die u ter plaatse kan gebruiken of wisselen in Barbadiaanse dollars.

Kredietkaarten worden overal aanvaard.

 

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 

Gsm en communicatiefaciliteiten

Er zijn geen problemen met communicatiemiddelen. Er is een goede verbinding per telefoon, fax, internet.

Verifieer uw mogelijkheden bij uw provider in België wat betreft uw gsm.

 

Huisdieren

Dieren vanuit België moeten eerst 6 maand in quarantaine doorbrengen in het Verenigd Koninkrijk, waarna een importvergunning kan bekomen worden van de Chief Veterinary Officer in Barbados.

 

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

In Barbados is er geen Belgische ambassade. Ons land beschikt er wel over een ereconsul, die kan u indien nodig bijstaan. .

De Belgische ereconsul in Barbados is: Mevr. Jennifer FIELD. Zij kan gecontacteerd worden via: (+1246) 826 1517. Fax: (+1246) 435 6433 of e-mail:  honconsulbelgiuminbarbadosbb@gmail.com