Reizen naar Barbados: Reisadvies

Reist u naar Barbados? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Barbados

Informatie over vervoer in Barbados.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In Barbados rijdt men links. Er zijn enkele hoofdwegen die in goede staat zijn, maar veel wegen (vooral in het binnenland) zijn in slechte staat. Momenteel is men overal wegenwerken aan het uitvoeren, wat voor de nodige overlast zorgt (files).


Veiligheid / info luchtvaart

Grantley Adams International Airport is volledig in regel met de internationale vereisten en functioneert goed.


Veiligheid / info scheepvaart

De haven van Bridgetown is een haven van wereldklasse, die meermaals de prijs 'Caribbean Port of the Year' heeft gekregen. Er zijn goede terminals voor zowel cruise- als cargoschepen met alle nodige faciliteiten. Er zijn geen problemen met veiligheid.

Voor zeilers: piraterij komt voor in de regio, maar het aantal incidenten is de laatste jaren beperkt gebleven. Het is aangeraden afzijdig te blijven van alle verdachte vaartuigen en  enkel mensen die u vertrouwt aan boord van uw boot laten  komen.

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Naast de officiële taxi's en bussen ('Standard Buses'), zijn er de niet-officiële taxi's (minibussen, de zgn. "ZR" busses) waarvan de chauffeurs een erg agressieve rijstijl hebben. Het is dus aan te raden enkel gebruik te maken van officiële taxi's en bussen. Er vinden regelmatig ongevallen plaats ten gevolge van niet-officiële taxi’s die te snel rijden.