Reizen naar Belize: Reisadvies

Reist u naar Belize? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Belize

Informatie over de algemene veiligheid in Belize.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Algemeen

Verblijven in Belize verlopen over het algemeen probleemloos.

De meerderheid van de toeristen bezoeken het land als onderdeel van een cruise en worden volledig begeleid door touroperators.

De criminaliteit in Belize
City stijgt, vooral in het zuiden van de stad en in de George Street en Kraal Road. Het wordt aangeraden om zich niet lang in Belize City op te houden en zich direct naar de toeristische centra te begeven.

Het is ook aan te raden om:

 • een taxi te nemen ipv te voet en buiten de grote verkeersassen van de stad rond te lopen;
 • geen juwelen en waardevolle voorwerpen te dragen;
 • ‘s nachts in groep te wandelen en niet te lang te blijven rondhangen in de straten en bars.


Terreurdreiging

Terreurdreiging ligt laag. Men moet eraan denken dat, zoals overal ter wereld, terroristen overal en op eender welk ogenblik ook kunnen toeslaan.


Criminaliteit

 • Gewelddadige aanvallen op toeristen, gewapende overvallen en verkrachtingen werden gemeld maar deze zijn eerder uitzonderlijk.
  Dieven (muggers) gaan te werk in Belize City en in andere stedelijke agglomeraties, evenals in andere toeristische sites zoals San Pedro, Caye Caulker en P
  lacencia. Voor tochten in de wildernis is het aanbevolen gekwalificeerde gidsen te gebruiken, die gemakkelijk te vinden zijn in talrijke toeristische agentschappen.

  Bijzondere voorzichtigheid is geboden aan de grens met Guatemala en het is ten sterkste aanbevolen alleen maar de officiële grensposten te gebruiken om van het ene land naar het andere te gaan. De doortocht om toeristische redenen is er gemakkelijk. Men moet in het bezit zijn van een paspoort en bij het oversteken van de grens zal er een belasting geïnd worden.

  De veiligheidssituatie is onzeker in Belize-City (de economische hoofdstad). De kleine criminaliteit neemt toe, vooral in de zuidelijke wijken van de stad.