Reizen naar Belize: Reisadvies

Reist u naar Belize? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Belize

Informatie over klimaat en rampen in Belize.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het subtropisch klimaat biedt een gemiddelde jaartemperatuur van 26°C en een vochtigheidsgraad van 85%.

Regenseizoen van juni tot september. Het seizoen van de orkanen, dat heel de zone van de Caraïben aantast, loopt (officieel) vanaf het begin van juni tot ongeveer 15 november. Het is belangrijk de aanbevelingen van de lokale autoriteiten strikt te volgen; deze worden medegedeeld in de media, op Internet en in de grote hotels. Om de evolutie van orkanen te volgen raden wij u aan de site van het National Hurricane Center in Miami te bezoeken (in het Engels).

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot het Ereconsulaat van België in Belize (Discovery Expeditions Belize Ltd 59116 Manate Drive Buttonwood Bay - Belize City - P.O. Box 1217 – Tel: +501 671 32 00 (Ereconsul) of  +501 671 10 99 (Assistente) – geggery@gmail.com en debbiegegg@gmail.com - en /of  tot de Belgische Ambassade in Mexico.