Reizen naar Belize: Reisadvies

Reist u naar Belize? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Belize

Praktische info over reizen in Belize.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

De noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld op de website onder de gelijknamige rubriek.
 

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs wordt aanvaard voor een verblijf van minder dan drie maanden. Een internationaal rijbewijs wordt gevraagd bij het huren van een wagen.


Betaalmiddelen

ATM (in lokale munt) zijn beschikbaar in de grote steden. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Bij verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). De munteenheid is de Belizaanse dollar.


Reisverzekering

Het is belangrijk te beschikken over een verzekering met totale dekking van risico's en die tevens de terugbetaling voor dringend medisch transport per vliegtuig voorziet.


Gsm en communicatiefaciliteiten

De roaming (voorgeregeld) vanuit elk land is mogelijk bij de twee grote operators van het land : Digi en Smart. Het wordt sterk aangeraden om zich vooraf in te lichten over de tarieven bij uw provider.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Dubbele nationaliteit wordt wettelijk erkend in Belize. Als u naast de Belgische nationaliteit ook de Belizaanse nationaliteit beschikt, bestaat de kans wel dat onze consulaire bijstand beperkt wordt door de lokale autoriteiten. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

Onze Ambassade in Mexico is bevoegd voor Belize.

Ereconsulaat in Belize: Dhr David GEGG - tel + +501 671 32 00 of  +501 671 10 99