Reizen naar Bhutan: Reisadvies

Reist u naar Bhutan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Bhutan

Laatste updates in Bhutan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de Ambassade in New Delhi of aan het Belgische Ereconsulaat in Thimphu.

Toeristen dienen hun reis naar Bhutan niet langer verplicht te boeken via een erkende internationale of Bhutanese touroperator. Zij kunnen ook zelf online een visum aanvragen via Bhutan.travel. Let wel: sinds 23 september 2022 legt Bhutan een verplichte sustainable development fee (SDF) op van 200 USD/dag die op voorhand dient te worden betaald tijdens de visumaanvraagprocedure. Deze SDF komt bovenop alle andere kosten die verbonden zijn aan het verblijf zoals visumkosten, hotelovernachtingen, transport, etc. Bepaalde activiteiten dienen ook nog steeds via een erkende gids of touroperator te worden georganiseerd, bijvoorbeeld trektochten. Gedetailleerde informatie kan worden gevonden op Bhutan.travel.