Reizen naar Bhutan: Reisadvies

Reist u naar Bhutan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Bhutan

Informatie over vervoer in Bhutan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het is mogelijk om Bhutan binnen te komen over land. Puentsholing en Gelephu, die grenzen aan de Indiase deelstaat West-Bengalen en Samdrup Jongkhar, grenzend aan het Indiase Assam, vormen de enige grenspunten die open zijn voor internationale toeristen.

De toestand van de wegen buiten de stedelijke centra is verre van optimaal. Gelet op het feit dat Bhutan een bergachtig land is, zijn de wegen doorgaans afgeboord met steile afgronden. Na hevige regenval kunnen wegverzakkingen, modderstromen en rotsblokken het wegverkeer blokkeren.

De eenvoudigste manier om in Bhutan te reizen is middels het huren van een voertuig met chauffeur. Dit kan via een autoverhuurbedrijf of een toeristische dienstverlener. Indien men zelf wenst te rijden is een gids verplicht en zijn bekomende kosten en formaliteiten van toepassing.   

 
Veiligheid / info luchtvaart

De staatsluchtvaartmaatschappij Druk Air is voorlopig de voornaamste maatschappij waarmee men naar Bhutan kan vliegen. Druk Air heeft vluchten van en naar Bangladesh, India, Nepal, Singapore en Thailand. Daarnaast verbindt de private luchtvaartmaatschappij Bhutan Airlines Bhutan (Paro) met India (New Delhi en Calcutta), Thailand en Nepal.

Zonder visumtoelating zal geen toegang tot het vliegtuig worden verleend.

 
Wat de activiteiten in de bergen betreft

Alle trektochten moeten worden ondernomen via een erkende touroperator of gids. Zij zullen u helpen met alle noodzakelijke logistieke vereisten en veiligheidsmaatregelen.