Reizen naar Bolivia: Reisadvies

Reist u naar Bolivia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Bolivia

Praktische info over reizen in Bolivia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, Valuta, Communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

 
Rijbewijs

Het is noodzakelijk in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

 
Betalingswijzen

De lokale munt is de Boliviano (Bs) parallel en wisselbaar met de US Dollar. Sinds kort kan men in de bank ook Euros omwisselen. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. Het is eveneens mogelijk aan de veelvuldige geldautomaten met een kredietkaart (VISA, Mastercard) geld (USD of Bolivianos) af te halen. Deze kredietkaarten, evenals American Express en Diners, worden eveneens aanvaard voor betalingen in de grotere hotels en de belangrijkere winkels.

U wordt geacht de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen op het ogenblik dat u geldopnames aan de geldautomaten uitvoert. Criminelen kunnen u benaderen en u verplichten het geld af te geven. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

 
Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut aan te raden.

 
Gsm-communicatiemogelijkheden

Een triband gsm-toestel is noodzakelijk. Algemeen vormt communicatie geen probleem.

 
Consulaire bijstand

In het geval van ernstige onvoorziene problemen in Bolivia, kunnen Belgische toeristen contact opnemen met de ereconsul van België in La Paz, Dhr. Alfonso Lopez del Solar (+591 (2) 233 76 84 of (2) 233 71 96) of in Santa Cruz met Dhr. Luis Saveedra (+591 (3) 348 72 16).

In geval van ernstige, onvoorziene problemen in het buitenland, kunnen de Belgen beroep doen op de ambassade van België. Consulaire bijstand wordt enkel verleend aan landgenoten die tevergeefs een beroep op de lokale autoriteiten (de lokale politie) of op privé-instellingen (verzekeringen) hebben gedaan en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging kunnen wenden. Deze bijstand eindigt van zodra de reizigers met eigen middelen hun reis kunnen verder zetten.

Bipatride Belgo-Boliviaanse dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

Wij raden de reizigers aan, vooral zij die geen deel uitmaken van georganiseerde groepsreizen, om het ereconsulaat van La Paz en Santa Cruz op de hoogte te brengen van hun reisplannen, hun routebeschrijving, hun hoteladressen of coördinaten van personen bij wie zij logeren en de naam van een contactpersoon in België.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online