Reizen naar Bolivia: Reisadvies

Reist u naar Bolivia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Bolivia

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Bolivia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Protesten en blokkades in Santa Cruz

Op 28 december 2022 is de gouverneur van Santa Cruz gearresteerd. In de regio Santa Cruz is de situatie daarom gespannen. Protesten zijn uitgebroken en sommige wegen kunnen al dan niet tijdelijk worden geblokkeerd. Ook de dienstverlening op de internationale luchthaven van Santa Cruz is onregelmatig. Wij raden toeristen daarom aan om de regio Santa Cruz te vermijden. Ook in andere steden zoals Cochabamba en La Paz kunnen stakingen en manifestaties plaatsvinden. Reizigers worden aangeraden zeer waakzaam te blijven, samenscholingen te vermijden, en het lokale nieuws en de instructies van de lokale autoriteiten goed op te volgen.

Belgen in nood kunnen steeds contact opnemen met het noodnummer van de Ambassade in Lima (Peru) via +51 999 965 550 of met het Ereconsulaat in Santa Cruz via telefoon +591 7 569 9247 of via e-mail rnunez@dismac.com.bo.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Internationale vluchten naar Bolivia

Om Bolivia binnen te mogen, moeten alle reizigers in het bezit zijn van bepaalde bijkomende documenten:

  • Ofwel een vaccinatiecertificaat (digitaal of geprint) dat een volledige vaccinatie (alle dosissen van het basisvaccin) aantoont van minstens 14 dagen voor aankomst in Bolivia
  • Ofwel een negatieve PCR-test van maximum 72 uur oud voor vertrek (voor vliegtuigreizen) of maximum 72 uur voor aankomst (voor reizen over land). De PCR-test is verplicht voor alle reizigers ouder dan 5 jaar.
  • Ofwel een negatieve antigeen-test van maximum 48 uur oud voor vertrek (voor vliegtuigreizen) of 48 uur voor aankomst (voor reizen over land). De test geldt voor alle reizigers ouder dan 5 jaar.
  • Bolivia aanvaardt geen herstelcertificaten noch zijn er andere regels van kracht voor personen die positief blijven testen op Covid.

Internationale vluchten vanuit Bolivia

  • Internationale vluchten naar Europa vinden nog plaats (via bijvoorbeeld Spanje). Gelieve steeds rechtstreeks de lokale websites van de luchtvaartmaatschappijen te consulteren voor geplande vluchten, tickets en informatie rond de vlucht alsook de website van de Ambassades van die landen in Bolivia voor meer informatie rond restricties en bijkomende maatregelen en formulieren.

Coronamaatregelen genomen door de Boliviaanse overheid

Het gebruik van een masker in publieke plaatsen is verplicht in het hele land alsook afstand houden en frequent handen wassen.

Maatregelen kunnen verschillen op departementaal niveau bijvoorbeeld op vlak van evenementen, openingsuren en de toegelaten maximale bezetting voor horeca. Het is dan ook aangeraden om zoveel mogelijk informatie in te winnen over de geldende lokale maatregelen en zich daaraan te houden.

De landsgrenzen met Brazilië, Paraguay, Chili, Argentinië (behalve Aguas Blancas) en Peru zijn open voor over land reizen. Het is belangrijk om de nodige formaliteiten te  vervullen bij de grensposten om de in- en uitreisstempels van Bolivia en uw land van bestemming/oorsprong te verkrijgen. Indien u geen geregistreerde stempels hebt, kan dit uw vertrek uit het land ernstig bemoeilijken. Wij herinneren u eraan dat uw Belgisch paspoort minstens 6 maanden geldig moet zijn op uw dag van aankomst.

Voor meer informatie over de genomen maatregelen door de Boliviaanse overheid kan u terecht op de website van het Boliviaanse Ministerie van Volksgezondheid of bellen naar het algemene nummer +591 800101104.