Reizen naar Botswana: Reisadvies

Reist u naar Botswana? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Botswana

Informatie over vervoer in Botswana.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Auto’s rijden links. Botswana heeft over het algemeen een goed onderhouden wegennet. In de gebieden buiten de grote steden kan de staat van de wegen wel een gevaar vormen. Het merendeel van de verkeersongevallen zijn te wijten aan overdreven snelheid (maximumsnelheid: 120km/u), gevaarlijk rijgedrag (rijden onder invloed) en onvoorziene hindernissen (rondzwervend vee en wilde dieren maken de wegen 's nachts onveilig). Een autoverzekering wordt bijgevolg ten zeerste aangeraden. Als algemene regel geldt dat buiten de stadscentra 's nachts beter niet met de wagen wordt gereden. Het is in het algemeen veilig om een taxi te nemen in de grotere steden.

De benzinebevoorrading verloopt vlot. Vanwege de grote afstanden tussen de steden is het beter te tanken telkens wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Reizen naar afgelegen gebieden moeten met zorg voorbereid worden. Men kan best plaatselijk advies inwinnen over de te nemen voorzorgsmaatregelen. Voertuigen moeten geschikt zijn voor ruwe terreinen. In de afgelegen toeristische regio’s, zijn er veel wegen waarop het raadzaam is om ten minste twee wagens met vierwielaandrijving te gebruiken. Transportmiddelen en overnachtingsmogelijkheden zijn beperkt eens men zich buiten Gaborone bevindt, hiervoor wordt dus best gezorgd vóór het vertrek.

Veiligheid / info luchtvaart

De EU heeft een lijst van luchtvaartmaatschappijen gepubliceerd die wegens technische mankementen aan een vliegverbod onderworpen zijn. 

In 2011 zijn twee toeristische vliegtuigen neergestort. Het is raadzaam om enkel de private luchtvaartmaatschappijen te gebruiken, aanbevolen door hotels en touroperators.

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

In de meeste grote steden kan men in het algemeen zonder problemen een taxi nemen. Het is echter aan te raden de prijs voor het begin van de rit af te spreken.

Het spoorwegnetwerk is van relatief goede kwaliteit en het is mogelijk om de nachttrein tussen Francistown en Gaborone te nemen.