Reizen naar Brazilië: Reisadvies

Reist u naar Brazilië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Brazilië

Informatie over klimaat en rampen in Brazilië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Tijdens of kort na het regenseizoen (variabele periode afhankelijk van de regio, tussen oktober en juni) zijn sommige wegen onberijdbaar. De Braziliaanse federale regering publiceert geactualiseerde informatie over de staat van het wegennet over heel het land op deze website (in het Portugees).
De landgenoten die in Rio de Janeiro verblijven kunnen ook de website (in het Portugees) van het Crisiscentrum van de stad Rio raadplegen, die de bevolking informeert over grootschalige incidenten die een impact hebben op de mobiliteit in de stad, zoals hevige regen en overstromingen.  Een “app” (ook in het Engels) kan gedownloaden worden (https://cor.rio/app).

Mocht er zich tijdens uw verblijf in Brazilië een (natuur)ramp voordoen, dan raden wij u aan om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen en zo spoedig mogelijk uw familie en/of naaste vrienden op de hoogte te brengen van uw toestand. Indien de communicatie met België onmogelijk is, kunnen de Belgen zich ook wenden tot de dichtstbijzijnde Belgische ambassade of consulaat.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online