Reizen naar Brazilië: Reisadvies

Reist u naar Brazilië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Brazilië

Informatie over vervoer in Brazilië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het wegennet is zeer uitgebreid, doch algemeen in behoorlijk slechte staat, in het bijzonder in het noorden. Tussen Brasilia, Rio de Janeiro, São Paulo en het Zuiden is het wegennet van relatief betere kwaliteit.

Tijdens files worden er soms berovingen gesignaleerd. Houd in alle omstandigheden vensters en portieren van uw voertuig gesloten en wees extra oplettend bij stilstand aan de rode lichten. Vermijd om 's nachts te rijden (mede wegens de slecht verlichte en vaak beschadigde wegen) en hanteer een defensieve rijstijl.

Gebruik in de steden en aan de luchthavens bij voorkeur officiële taxi's.

 
Veiligheid / info luchtvaart

De commerciële vluchten zijn over het algemeen veilig en het aanbod is bijzonder uitgebreid.

Bijkomende informatie op de website van de Europese Commissie

 
Veiligheid / info scheepvaart

Buiten de toeristische excursies vanuit de steden Manaus en Belém, waar het scheepvaarttoerisme georganiseerd en in het algemeen veilig is, vereisen andere expedities een goede voorbereiding en aangepaste uitrusting.

Geef altijd de voorkeur aan officiële tour operators.

 
Veiligheid / info treinverkeer

Zeer beperkt netwerk (São Paulo, Rio de Janeiro alsook enkele korte toeristische lijnen).

 
Veiligheid / info busverkeer

Het is mogelijk zich per bus te verplaatsen tussen de grote steden en de deelstaten. De verbindingen zijn over het algemeen goed. Hou wel steeds uw persoonlijke, waardevolle bezittingen goed in het oog.