Reizen naar Brunei: Reisadvies

Reist u naar Brunei? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Brunei

Informatie over gezondheid en hygiëne in Brunei.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Eind 2019 vond in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) plaats. Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis te blijven als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 
Kosten/infrastructuur medische verzorging

Er zijn twee goede hospitalen in Brunei nl. het RIPAS (Government General Hospital) in Bandar Seri Begawan (hoofdstad) en de JPMC in Jerudong (privé hospitaal). De verzorging is er goed, maar zouden er zich complicaties voordoen is het aan te raden zich te laten evacueren naar Singapore.
Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen en houdt er rekening mee dat bepaalde medicijnen onder een andere merknaam kunnen worden verkocht!

 
Veiligheid water en voedsel

De kwaliteit van het water en het voedsel is goed. Het kraantjeswater is drinkbaar.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Griep A (H1N1)

Om op de hoogte te blijven van de evolutie van de situatie en van de maatregelen genomen door de lokale autoriteiten, nodigen wij u uit om de website van het Ministerie van Volksgezondheid van Brunei te raadplegen.

Dengue-koorts

Dengue-koorts is een virale infectie die verspreid wordt door de muggen die vooral overdag en aan het begin van de avond steken. Dengue is inheems in Brunei en komt vooral voor in het regenseizoen. Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijks huiduitslag. Er bestaat geen vaccin voor. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze symptomen onmiddellijk een arts te raadplegen en zich steeds tegen muggen te beschermen (een muggenwerend product met DEET gebruiken, onder een muskietnet slapen, lange kledij dragen). Dengue komt voor zowel in de steden als op het platteland.

Mond- en klauwzeer

Mond- en klauwzeer is eveneens endemisch in Brunei. Vooral jonge kinderen worden getroffen. Bij koorts, zwellingen aan de handen, benen of lippen, hoofd- en keelpijn, is het aan te raden onmiddellijk een dokter te raadplegen.