Reizen naar Brunei: Reisadvies

Reist u naar Brunei? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Brunei

Informatie over gezondheid en hygiëne in Brunei.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer in Brunei, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van uw reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

De meest recente officiële informatie over de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, is te vinden op de website van het ministerie van Volksgezondheid van Brunei. Wij nodigen u uit om deze website te raadplegen voordat u aan uw reis begint.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

 
Kosten/infrastructuur medische verzorging

Er zijn twee goede hospitalen in Brunei nl. het RIPAS (Government General Hospital) in Bandar Seri Begawan (hoofdstad) en de JPMC in Jerudong (privé hospitaal). De verzorging is er goed, maar zouden er zich complicaties voordoen is het aan te raden zich te laten evacueren naar Singapore.
Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen en houdt er rekening mee dat bepaalde medicijnen onder een andere merknaam kunnen worden verkocht!

 
Veiligheid water en voedsel

De kwaliteit van het water en het voedsel is goed. Het kraantjeswater is drinkbaar.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Griep A (H1N1)

Om op de hoogte te blijven van de evolutie van de situatie en van de maatregelen genomen door de lokale autoriteiten, nodigen wij u uit om de website van het Ministerie van Volksgezondheid van Brunei te raadplegen.

Dengue-koorts

Dengue-koorts is een virale infectie die verspreid wordt door de muggen die vooral overdag en aan het begin van de avond steken. Dengue is inheems in Brunei en komt vooral voor in het regenseizoen. Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijks huiduitslag. Er bestaat geen vaccin voor. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze symptomen onmiddellijk een arts te raadplegen en zich steeds tegen muggen te beschermen (een muggenwerend product met DEET gebruiken, onder een muskietnet slapen, lange kledij dragen). Dengue komt voor zowel in de steden als op het platteland.

Mond- en klauwzeer

Mond- en klauwzeer is eveneens endemisch in Brunei. Vooral jonge kinderen worden getroffen. Bij koorts, zwellingen aan de handen, benen of lippen, hoofd- en keelpijn, is het aan te raden onmiddellijk een dokter te raadplegen.