Reizen naar Bulgarije: Reisadvies

Reist u naar Bulgarije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Bulgarije

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Bulgarije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

OVERSTROMINGEN

Het is afgeraden om voor toeristische redenen naar de gemeente Tsarevo (zuidoosten van het land) te reizen, gezien de schade aan de infrastructuur als gevolg van het slechte weer dat het gebied op 05/09/2023 trof.

Registreer uw reis op TravellersOnline en activeer de functie Noodwaarschuwingen op uw telefoon. In geval van nood bel 112.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Sinds 1 mei 2022 is er geen enkele COVID-19-gerelateerde beperking meer om Bulgarije binnen te komen. U heeft dus geen coronacertificaat meer nodig om naar het land te reizen.

Daarnaast zijn de gezondheidsmaatregelen tegen COVID-19 in Bulgarije sinds 16 november 2022 volledig opgeheven. Het is daarom belangrijk om zelf een risico-inschatting te maken en de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen.