Reizen naar Burkina Faso: Reisadvies

Reist u naar Burkina Faso? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Burkina Faso

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Burkina Faso.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Op 24 januari 2022 vond er een staatsgreep plaats in Ouagadougou. Sindsdien is de politieke situatie fragiel. In het hele land, en vooral in de grootstedelijke gebieden zoals Ouagadougou en Bobo Dioulasso, blijft het risico op samenscholingen en manifestaties groot, en dit gaat gepaard met bijkomende veiligheidsrisico’s. Landgenoten worden aangeraden samenscholingen te vermijden, zich te informeren over de evolutie van de situatie en aanwijzingen van lokale autoriteiten stipt na te leven.

De veiligheidssituatie van het land verslechtert in sterke mate. De getroffen zones zijn moeilijk met precisie te omschrijven. Veiligheidsdiensten, ngo’s, bedrijven en burgers zijn het doelwit van een toenemend aantal terroristische aanvallen in het land. Het risico op ontvoeringen is erg hoog.

Gezien de situatie worden niet-essentiële reizen (zoals toeristische reizen en privéreizen) naar Burkina Faso afgeraden. Alle verplaatsingen om professionele redenen dienen gepaard te gaan met gepaste veiligheidsmaatregelen.

De noodtoestand die werd afgeroepen in 14 provincies (Kossie, Sourou, Koulpélogo, Gnagna, Gourma, Komandjari, Kompienga, Tapoa, Kénédougou, Loroum, Oudalan, Séno, Soum et Yagha) blijft van kracht.

Het is bijgevolg formeel afgeraden zich te begeven naar de volgende gebieden: 

 • Over de weg, tussen Ouagadougou en Bobo-Dioulasso
 • Ten westen en ten noorden van de lijn Péni – Bobo Dioulasso – Dédougou – Toma – Yako
 • Ten noorden en ten oorsten van de lijn Yako – Kaya – Boulsa – Gounghin (met inbegrip van de steden Kaya, Boulsa en Gounghin
 • Ten oosten en ten zuiden van de lijn Gounghin – Tenkodogo – Manga – Sapouy – Dano – Diébougou – Gaoua (met inbegrip van de steden Gounghin en Gaoua)
 • Ten zuiden van de lijn Péno – Sidérabougou – Gaoua (met inbegrip van de steden Sidérabougou en Gaoua)
 • Bijgevolg ook in de wildparken in het zuiden en het oosten van het land (Park W, Pendjari en Park van Nazinga)

Meer informatie: Algemene veiligheid in Burkina Faso

Coronavirus COVID-19

 • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Naar Burkina Faso reizen

De Burkinese overheid vereist niet langer een negatieve PCR-test bij aankomst op het grondgebied. Deze vrijstelling betreft alleen reizigers met een volledig basisvaccinatieschema tegen COVID-19. Voor de Burkinese autoriteiten is een volledig basisvaccinatieschema twee dosissen gevolgd door een periode van 14 dagen voor vaccins Astra Zeneca, Pfizer, Moderna, Sinopharm, Sinovac, of één dosis gevolgd door een periode van 28 dagen voor het vaccin Janssen.

Deze maatregel geldt eveneens voor alle reizigers die Burkina Faso verlaten.

Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten een negatieve PCR-test van minder dan 5 dagen oud voorleggen.

Reizigers hebben de volgende verplichting:

 • Zich te schikken naar de gezondheidsprocedures bij aankomst,
 • De nodige voorzorgsmaatregelen (systematisch handen wassen met zeep of ontsmetten met alcoholgel, verplicht dragen van mondkapje en afstand houden) te respecteren.

COVID-19-maatregelen in Burkina Faso

De Burkinese overheid heeft de meeste maatregelen tegen de COVID-19-pandemie opgeheven. Volgende maatregelen blijven evenwel van kracht:

 • Verbod op ceremonieën zoals doopfeesten, trouwfeesten, begrafenissen die meer dan 50 mensen samenbrengen, tot nader order.
 • Het dragen van een mondkapje blijft verplicht in heel het land.

Elke persoon die symptomen vertoont en een besmetting vermoedt, wordt verzocht contact op te nemen op het gratis nationaal nummer 3535. Gelieve verder de normale hygiëne- en gezondheidsmaatregelen strikt in acht te nemen.