Reizen naar Burundi: Reisadvies

Reist u naar Burundi? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Burundi

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Burundi.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Bepaalde land- en de zeegrenzen zijn weer open voor het verkeer van personen. De luchthaven blijft openstaan voor commerciële passagiersvluchten.

Volgende preventieve maatregelen werden genomen:


1. Voor de reizigers bij aankomst

Reizigers moeten bij aankomst geen negatieve COVID-19 PCR-attest meer voorleggen. Gelieve u niettemin te informeren over de noodzaak van een negatieve COVID-19 PCR-attest in geval van een tussenstop tussen België en Burundi, bv. Addis Ababa.

Bij aankomst op de Internationale Luchthaven Melchior NDADAYE worden alle reizigers aan een COVID-19-test onderworpen. Reizigers moeten zich hiervoor vooraf inschrijven.

De kostprijs wordt als volgt vastgelegd:

  • 100 Amerikaanse Dollars (100$) voor buitenlanders. Coupures uitgegeven voor 2013 worden niet steeds aanvaard. Het is bovendien aan te raden om coupures van 50$ of 100$ te gebruiken.
  • 50 Amerikaanse Dollar (50$) voor de burgers van de EAC-landen.
  • 30 Amerikaanse Dollars (30$) of het equivalent daarvan in Francs Burundais voor Burundese onderdanen;
  • Studenten en vluchtelingen zijn vrijgesteld van de betaling van de COVID-19-test.

Deze kosten worden betaald aan l’Office Burundais des Recettes (OBR) aan de daarvoor voorziene loketten op de luchthaven.

Het is ook mogelijk online te betalen bij afspraakname.

Bij aankomst is er geen feitelijke quarantaine meer verplicht. U dient echter wel 24 uur in uw verblijfplaats (domicilie of hotel) te wachten tot u het resultaat van de PCR-test ontvangt. Het resultaat zal u per e-mail ontvangen. 


2. Voor de reizigers bij vertrek

Reizigers moeten bij vertrek geen negatieve COVID-19 PCR-attest meer voorleggen, behalve indien het land van bestemming dit eist.

Reizigers moeten 4 uur voor vertrek inchecken.  

Volgende landsgrenzen werden geopend:

  • De grenzen met Tanzania: Kobero (provincie Muyinga) en Mugina (Provincie Makamba)
  • De grens met de RDC: Gatumba (provincie Bujumbura Rural)

Bij binnenkomst op het Burundese grondgebied wordt een sneltest COVID-19 afgenomen. Het resultaat is binnen de 15 minuten beschikbaar. De prijs daarvan bedraagt $ 30,-.

Belgen die besluiten in Burundi te blijven, worden uitgenodigd om - als ze dat nog niet hebben gedaan - hun contactgegevens per e-mail naar de Ambassade in Bujumbura te sturen op het adres: bujumbura@diplobel.fed.be