Reizen naar Cabo Verde (Kaapverdië): Reisadvies

Reist u naar Kaapverdië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Cabo Verde (Kaapverdië)

Informatie over de algemene veiligheid in Cabo Verde (Kaapverdië).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De onveiligheid in Cabo Verde is beperkt, maar neemt de laatste jaren toe (zakkenrollen, inbraken, enkele zeer zeldzame moorden), voornamelijk in de hoofdstad Praia en toeristische locaties (Mindelo, Boa Vista, Sal).

Hoewel de autoriteiten van de archipel verschillende maatregelen getroffen hebben om de toename van de criminaliteit in te dammen, dienen reizigers de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en waakzaam te blijven.

Zwemmen in zee kan gevaarlijk zijn door de sterke stroming en golfslag.

De eilandengroep heeft nog enkele actieve vulkanen (Pico do Fogo (Fogo) en een onderzeese vulkaan vlakbij het eiland Brava). Gelieve de lokale berichtgeving te volgen om tijdig op de hoogte te zijn van een eventuele uitbarsting.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij de reizigers aan hun reis te registreren via 
Travellers Online.

 

 
Criminaliteit

Zakkenrollen, overvallen en inbraken komen voor en kunnen zo goed mogelijk vermeden worden door de volgende adviezen op te volgen:

  • Bewaar uw paspoorten, fotokopieën van uw documenten en vliegtuigtickets op een veilige plaats;
  • Vermijd het (zichtbaar) dragen van grote sommen geld en waardevolle juwelen;
  • Vermijd de gevoelige stadsbuurten, in het bijzonder in Praia en in Mindelo;
  • Vermijd nachtelijke stadswandelingen;
  • Laat u vergezellen door een gids bij uw bergtochten.