Reizen naar Cabo Verde (Kaapverdië): Reisadvies

Reist u naar Kaapverdië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Cabo Verde (Kaapverdië)

Praktische info over reizen in Cabo Verde (Kaapverdië).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Een paspoort geldig voor min. 6 maanden is vereist. De onderdanen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Cabo Verde binnen te mogen. Daar staat tegenover dat ze nu wel hun aankomst moeten registreren en een luchthavenveiligheidstaks betalen van 3.400 Escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan via de website www.ease.gov.cv, ofwel met de medewerking van uw reisagentschap, of bij aankomst ter plaatse.

 

Rijbewijs

In Cabo Verde wordt langs de rechterkant van de weg gereden. Voor een verblijf van minder dan zes maanden kan u met uw Belgisch rijbewijs rijden.

Betaalmiddelen

Het gebruik van kredietkaarten in Cabo Verde (Kaapverdië) is zeer beperkt. Enkel in de banken en grote hotels kan u VISA gebruiken.

 

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 

Gsm / Communicatiefaciliteiten

Er is slechts een gsm-provider en die vooralsnog weinig roamingfaciliteiten aanbiedt. In Cabo Verde (Kaapverdië) kunt u oproepen en berichten ontvangen, maar u zelf niet naar het buitenland bellen, tenzij u beschikt over een (drie-band) aangepaste telefoon. De telecommunicatiekosten liggen echter zeer hoog. CV Móvel, de mobiele telefoondiensten van CV Télécom werden pas gelanceerd in 1997, maar waren meteen al beschikbaar op alle eilanden van Cabo Verde (Kaapverdië) met een hoog percentage van bereik (90%).

 

Huisdieren

In Cabo Verde geldt dezelfde reglementering met elektronische chip voor huisdieren als in Europa.

 

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.  Belgische reizigers in nood in Kaapverdië kunnen zich wenden tot de Portugese Ambassade in Praia of tot de Belgische Ambassade in Dakar. Er is geen Ambassade van België in Kaapverdië.