Reizen naar Cambodja: Reisadvies

Reist u naar Cambodja? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Cambodja

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Cambodja.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Alle reizigers kunnen opnieuw een e-visum aanvragen of een visum bekomen aan de grens.

Vanaf 3 oktober 2022 hoeven reizigers niet langer een COVID-19-vaccinatiecertificaat of negatief testresultaat voor te leggen.De vaccinatiegraad in Cambodja is hoog, maar de testcapaciteit en de medische infrastructuur zijn zeer beperkt. Ernstige medische aandoeningen vereisen meestal een medische repatriëring. Het is essentieel om voor het volledige verblijf in Cambodja over een goede ziekteverzekering te beschikken die ook COVID-19 dekt en een medische repatriëring omvat.

Veiligheid

De politieke situatie in Cambodja kan leiden tot spanningen onder de bevolking. Het is aangeraden weg te blijven van publieke samenkomsten en betogingen, de lokale veiligheidsinstructies na te leven en het plaatselijke nieuws te volgen.

Gelieve regelmatig de updates op de website Information on Cambodia Travel Restrictions - Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation en de Facebookpagina van de ambassade in Bangkok te raadplegen.

Voor elke reis naar Cambodja kunt u zich registreren op Travellers Online