Reizen naar Cambodja: Reisadvies

Reist u naar Cambodja? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Cambodja

Informatie over vervoer in Cambodja.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegennet

De toestand van het wegennet rond de grote verkeerscentra is goed. Dit is voornamelijk het geval voor de trajecten Phnom Penh-Siem Reap, Phnom Penh-Sihanoukville/Kompong Som, en Phnom Penh-Battambang. De secundaire wegen zijn in het algemeen in een behoorlijke staat, maar de rest van het wegennetwerk is in slechte staat. Wees alert tijdens het regenseizoen (mei t.e.m. oktober) omdat de kans op schade aan wegen en/of bruggen groter is.

Het verkeer is vaak chaotisch. Bestuurders zijn niet gedisciplineerd en kennen vaak de verkeersregels en de regels inzake signalisatie niet.

Het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop ligt hoog. Het betreft vooral ongevallen met motorfietsen. Draag steeds een helm, als bestuurder en als passagier, en zorg ervoor dat u verzekerd bent.


Luchtvaart

Er zijn drie commerciële luchthavens: Phnom Penh International Airport, Siem Reap International Airport en Sihanoukville International Airport.

Kijk uit met kleine binnenlandse luchtvaartmaatschappijen die uitgebaat worden door kleine lokale bedrijfjes.


Scheepvaart

Indien u per ferry, boot of schip wenst te reizen, ga dan zeker het volgende na: de kwaliteit van de aangeboden dienst, de staat van de boot (bv. ouderdom en de algemene veiligheid), de draagcapaciteit (bv. overladen) en de aanwezigheid van zwemvesten. De zwemvesten bevinden zich meestal op of onder de banken/stoelen.


Trein- en busverkeer

Het gebruik van de trein wordt afgeraden wegens de zwakke technische infrastructuur.

De kwaliteit van het busverkeer is zeer uiteenlopend: vergewis u ter plaatse van de kwaliteit van het voertuig, maar vermijd nachtelijk reizen. Het busverkeer is redelijk veilig, maar wees bijzonder waakzaam op lokale en niet-geasfalteerde wegen. Alle belangrijke steden zijn via geasfalteerde wegen verbonden met Phnom Penh.

Op geasfalteerde wegen is het aangeraden een bus of express minivans te gebruiken. Deze beschikken meestal over de nodige airconditioning. Op andere plaatsen zijn minivans en taxi’s de beter keuze.