Reizen naar Canada: Reisadvies

Reist u naar Canada? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Canada

Informatie over gezondheid en hygiëne in Canada.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

De gezondheidszorgen in Canada zijn goed, maar de kosten voor medische verzorging en/of opname in het ziekenhuis kunnen oplopen. Het is bijgevolg aanbevolen op voorhand een goede reisverzekering af te sluiten die dit soort kosten en een eventuele repatriëring dekt. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen.

Om in contact te komen met de hulpdiensten, vormt u in Canada normaliter 911. In sommige afgelegen gebieden van de provincies British Colombia, Saskatchewan, Newfoundland en Labrador is sprake van lokale noodnummers. Ook in de North West Territories, Nunavut en Yukon kan u best ter plaatse informeren naar de lokale noodnummers. U vindt uitgebreide info over geneeskundige zorgen in Canada op deze website.

Reizigers die in moeilijkheden geraken, dienen - in de mate van het mogelijke - zo vlug mogelijk de eigen familie te contacteren of zich in verbinding te stellen met het consulaat-generaal in Montréal, die verantwoordelijk is voor consulaire zaken in Canada (of met de ambassade van België in Ottawa).

Coronavirus

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen. Voor informatie over COVID-19, screeningstests en zelfbeoordelingstools die specifiek zijn voor elke Canadese provincie of territorium, kan u de volgende website raadplegen: COVID-19: Provincial and territorial resources.


Veiligheid water en voedsel

Geen specifieke problemen.

Inentingen en vaccins

Voor reizigers uit Europa zijn geen speciale inentingen vereist. Voor de meeste bezoekers heeft een bezoek aan Canada geen speciale gevolgen voor de gezondheid. Wees bij uitstappen in de natuur op uw hoede voor tekenbeten (ziekte van Lyme) en muggenzwermen (West-Nijlvirus).

Indien u in onzekere hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig in het buitenland verblijft, is vaccinatie tegen hepatitis A sterk aangeraden, alsook een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor uw vertrek de websites van het 
Instituut voor Tropische Geneeskunde en van de Wereldgezondheidsorganisatie voor meer gedetailleerde informatie.