Reizen naar Canada: Reisadvies

Reist u naar Canada? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Canada

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Canada.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Bosbranden

In de lente en in de zomer zijn er steeds meer bosbranden in Canada. De brandenze worden ook steeds intensiever. Lees op de pagina 'Klimaat en rampen in Canada' hoe u rekening kunt houden met dit risico.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Sinds 1 oktober 2022 zijn alle COVID-19-maatregelen opgeheven. Concreet hoeven reizigers niet langer een bewijs van vaccinatie voor te leggen. Het dragen van een mondkapje op de vliegtuig wordt optioneel. Er worden geen COVID-19-testen op de luchthaven meer georganiseerd.

Bij aankomst in Canada worden reizigers die plots symptomen vertonen ook niet meer verplicht om zich te isoleren.

Het gebruik van ArriveCAN (gratis mobiele app of website) is optioneel. Reizigers mogen ArriveCAN blijven gebruiken om hun douaneaangifte op voorhand te doen, wat hen een tijdbesparing aan de grens kan opleveren.

De beslissing om u al dan niet op het Canadese grondgebied toe te laten wordt uiteindelijk door de Canadese grenswachters genomen. Ze behouden het recht om een (zeer) zieke reiziger in quarantaine te plaatsen bij zijn grensovergang. COVID-19 staat immers op de lijst van overdraagbare ziekten waarvan de Canadese overheid de introductie en verspreiding wil beperken onder de ‘Quarantine Act’.

Alle officiële informatie over de Canadese verplichtingen vindt u op de website van de Canadese overheid (in het Engels).

Voor meer informatie verwijzen we u naar volgende websites: