Reizen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek: Reisadvies

Reist u naar de Centraal-Afrikaanse Republiek? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 wordt aangeraden bij aankomst op de internationale luchthaven van Bangui en bij binnenkomst in de Centraal-Afrikaanse Republiek via rivieren en land.

Om de Centraal-Afrikaanse Republiek te verlaten, kan een negatieve COVID-19 PCR-test van minder dan 72 uur voor vertrek of een bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19 vereist zijn, afhankelijk van de voorwaarden van het land van bestemming. 

 

Het is ten sterkste aanbevolen aan Belgen die in Centraal-Afrikaanse Republiek reizen om hun reis op Travellers Online te registreren en contact opnemen met de ereconsulaat van België in Bangui (+236 75 80 37 80 / consulatbelgerca@gmail.com) en de ambassade van België in Yaounde (+237 222 21 52 91 / yaounde@diplobel.fed.be).