Reizen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek: Reisadvies

Reist u naar de Centraal-Afrikaanse Republiek? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Het voorleggen van een negatieve COVID-19 PCR-test van minder dan 72 uur oud is verplicht voor alle passagiers die vertrekken van en aankomen op de internationale luchthaven van Bangui, alsook op de punten van binnenkomst op de rivieren en over land in de CAR. Wij nodigen u uit om navraag te doen bij uw luchtvaartmaatschappij en / of Centraal-Afrikaanse consulaire vertegenwoordigingen.

Elke reiziger die in de CAR aankomt, moet zich onderwerpen aan de maatregelen die zijn genomen om de pandemie te bestrijden (temperatuurcontrole, gezondheidsformulier invullen).

Om de verspreiding van het virus te bestrijden hebben de Centraal-Afrikaanse autoriteiten een aantal maatregelen aangenomen, die in onze rubriek “Gezondheid en hygiëne” vermeld zijn.

Het is ten sterkste aanbevolen aan Belgen die in Centraal-Afrikaanse Republiek reizen om hun reis op Travellers Online te registreren en contact opnemen met de ereconsulaat van België in Bangui (+236 75 80 37 80 / consulatbelgerca@gmail.com) en de ambassade van België in Yaounde (+237 222 21 52 91 / yaounde@diplobel.fed.be).