Reizen naar Chili: Reisadvies

Reist u naar Chili? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Chili

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Chili.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Bosbranden

Sinds begin februari 2024 woeden er hevige bosbranden in een tiental Chileense regio’s. De hevigste branden vonden plaats in de regio Valparaíso. In de badstad Viña del Mar en drie aangrenzende gemeenten meer in het binnenland vielen al 131 dodelijke slachtoffers.

Ook in de volgende regio’s vonden er sindsdien bosbranden plaats: La Araucanía, Los Lagos, Biobío, O’Higgins, Maule, Nuble, Los Ríos, Metropolitana (met Santiago), Coquimbo en Aysén. De meeste van die brandhaarden zijn nog niet onder controle. Gedurende volledig de maand februari 2023 werden dezelfde regio’s geteisterd door bosbranden.

Tot het einde van de Chileense zomer (eind maart) kunnen er zich bosbranden voordoen in al de centrale en zuidelijke regio’s van Chili, behalve in de Atacamawoestijn in het noorden van het land. Gedurende de volgende weken blijft een grote waakzaamheid aan de orde in al die regio’s. Tijdens dagen van grote hitte worden verplaatsingen in bosrijke gebieden best vermeden. Dit jaar hebben de branden zich ook verspreid tot in dichtbevolkte woonwijken. Wij raden residenten en reizigers aan aandachtig de berichtgeving in de media te volgen en de instructies van de lokale autoriteiten te respecteren.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Reizen naar Chili

Chilenen, ingezeten buitenlanders en niet-inwoners kunnen naar Chili reizen. Sinds 9 mei 2023 werden alle inreisvoorwaarden gerelateerd aan COVID-19 opgeheven.

Wie positief test op COVID-19 met een PCR-test of zelftest moet verplicht vijf dagen in quarantaine. Voor personen met symptomen begint men te tellen op de eerste dag van de symptomen. Voor personen zonder symptomen begint men te tellen vanaf de dag van de positieve test. U kunt de quarantaine doorbrengen in een sanitaire residentie of op een plaats naar keuze. Controle is mogelijk, alsook boetes indien wordt vastgesteld dat u de verplichte quarantaine niet volgt.