Reizen naar Colombia: Reisadvies

Reist u naar Colombia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Colombia

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Colombia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Vulkaan Nevado de Ruiz

De Nevado de Ruiz-vulkaan vertoont verhoogde vulkanische activiteit. De Colombiaanse autoriteiten waarschuwen dat de vulkaan in de komende dagen of weken zou kunnen uitbarsten. Bij een uitbarsting zullen de departementen Caldas, Cundinamarca (Bogota), Risaralda, Tolima en Quindio geraakt worden. Reist u in dit gebied? Houd het lokale nieuws goed in de gaten en volg het advies van de lokale autoriteiten op. Meer informatie (enkel in het Spaans) vindt u ook op de overheidssites sgc.gov.co en portal.gestiondelriesgo.gov.co

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Reizen naar Colombia

Voor u naar Colombia reist of Colombia verlaat, moet u online het 'Check MIG'-formulier invullen.

Aangezien de maatregelen inzake COVID-19 bij aankomst in Colombia regelmatig veranderen, raden we u ook aan om de website van het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid te raadplegen voor de laatste updates en in contact te blijven met de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist. U kunt ook steeds de laatste informatie volgen op migracioncolombia.gov.co

COVID-19-maatregelen in Colombia

De coronamaatregelen verschillen per stad. Ze kunnen ook steeds veranderen. Houd het lokale nieuws in de gaten. We nodigen u uit om regelmatig de informatie te raadplegen die via de officiële kanalen van de lokale besturen wordt verspreid, onder andere:

  1. Alcaldía Mayor de Bogotá
  2. Alcaldía de Medellín
  3. Alcaldía de Santiago de Cali
  4. Alcaldía de Cartagena de Indias

De evolutie van de situatie kan u opvolgen op de website van het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid (in het Spaans) en het Nationaal Instituut van Gezondheid.

Bij ziekteverschijnselen dient u thuis te blijven in afzondering. Ga niet meteen naar een dokter of ziekenhuis. Voor inlichtingen over een medische situatie is er een nationaal nummer 01-8000 955 590 (alleen bereikbaar vanuit Colombia). Enkel voor Bogota geldt het nummer +57 (0)1 330 5041.