Reizen naar Colombia: Reisadvies

Reist u naar Colombia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Colombia

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Colombia.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

 • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Reizen naar Colombia
 

 1. U moet uw gezondheidstoestand doorgeven via het Check-Mig online formulier tot 72 uur voor de reis of tot één uur voor de reis (dit geldt ook als u het land verlaat).
   
 2. U moet een certificaat van volledige vaccinatie overleggen, waarvan de laatste dosis ten laatste 14 dagen vóór de datum van inscheping is toegediend. U kunt de lijst met door Colombia aanvaarde vaccins raadplegen via de volgende link: https://www.minsalud.gov.co/sites/rid/Lists/BibliotecaDigital/RIDE/DE/COM/lista-vacunas-covid-19.pdf. Als u niet volledig bent gevaccineerd of geen certificaat van volledige vaccinatie kunt overleggen, moet u een negatief PCR-testresultaat overleggen dat binnen 72 uur voor het instappen is uitgevoerd of een negatief antigeentestresultaat dat is uitgevoerd binnen 48 uur voor het instappen.
   
 3. U kunt niet reizen als u symptomen heeft die verband houden met COVID-19, in nauw contact bent geweest met een positief geval of in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID-19 heeft gekregen.

Aangezien de maatregelen waarschijnlijk regelmatig veranderen, raden we je ook aan om de website van het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid te raadplegen voor de laatste updates en in contact te blijven met de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. U kunt ook steeds de laatste informatie volgen op Colombia Travel.


COVID-19-maatregelen in Colombia

De coronamaatregelen verschillen per stad. Ze kunnen ook steeds veranderen. Houd het lokale nieuws in de gaten. We nodigen u uit om regelmatig de informatie te raadplegen die via de officiële kanalen van de lokale besturen wordt verspreid, o.a.:

De evolutie van de situatie kan u opvolgen op de website van het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid (in het Spaans) en het Nationaal Instituut van Gezondheid. Deze laatste heeft ook een applicatie “CoronApp” waarop men zich kan registreren.

Bij ziekteverschijnselen dient u thuis te blijven in afzondering. Ga niet meteen naar een dokter of ziekenhuis. Voor inlichtingen over een medische situatie is er een nationaal nummer 01-8000 955 590 (alleen bereikbaar vanuit Colombia). Enkel voor Bogota geldt het nummer +57 (0)1 330 5041.