Reizen naar Colombia: Reisadvies

Reist u naar Colombia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Colombia

Informatie over de lokale wetgeving in Colombia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Drugs

Er staan zware gevangenisstraffen op het smokkelen van drugs. Sinds eind 2009 is het bezit van de minimumdosis van illegale drugs niet meer toegelaten. Het gebruik van alle drugs, zelfs zogenaamde softdrugs, wordt streng bestraft.

De 1453 Wet van 24/06/2011 verstrengt de straffen voor het behoud of het gebruik of de handel van drugs aanzienlijk, met straffen tot 30 jaar cel en schaft de uitzondering op de minimumdosis voor persoonlijk gebruik af.


Seksualiteit

In de Colombiaanse samenleving worden homoseksualiteit, buitenechtelijke relaties en relaties met de lokale bevolking gedoogd. Wat prostitutie betreft, is deze strafbaar als minderjarigen hierin betrokken worden. Pedofiele handelingen vormen een zwaar misdrijf en worden zwaar bestraft.


Fotografie

Er bestaan geen beperkingen voor foto’s, tenzij in bepaalde musea en instellingen zoals militaire gebouwen.


Zeden en gewoonten

Alle bezoekers aan het land zijn onderworpen aan de plaatselijke wetten, net zoals de eigen onderdanen.

Het is verboden te roken in openbare plaatsen en in restaurants/cafés.

Colombia is een heel divers land, waardoor de zeden en gewoonten sterk verschillen afhankelijk van de plaats waar men zich bevindt.