Reizen naar Colombia: Reisadvies

Reist u naar Colombia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Colombia

Informatie over vervoer in Colombia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

De belangrijkste verkeersaders van het Colombiaanse wegennet, bevinden zich algemeen gezien in een behoorlijke staat. In de voornaamste steden bestaat er een systeem van "pico y placa", waarbij auto's twee dagen per week niet mogen rijden van 6.00 tot 8.30 uur en van 15.00 tot 19.30 uur (in Bogota), afhankelijk van het laatste cijfer van de nummerplaat. Afhankelijk van het uur van de dag (17.00 tot 20.00 uur tijdens de werkdagen) verandert het verkeer van richting op sommige stadswegen (contraflujo). Wees voorzichtig wanneer u een straat oversteekt: noch auto’s noch (brom)fietsen stoppen voor voetgangers.

Wegen in bergachtige gebieden zijn steil en bochtig. Veel verkeersaders zijn afgesloten wegens bodemverschuivingen in geval van sterke regen.


Veiligheid/info luchtvaart

De veiligheid inzake luchtvaart is goed. De voornaamste vliegtuigmaatschappijen zijn Avianca, LAN en COPA.


Veiligheid/info scheepvaart

De veiligheid inzake scheepvaart is goed. Schepen en containers worden gecontroleerd bij het in- en buitengaan van de voornaamste havens.


Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Colombia beschikt niet over enig treinverkeer voor passagiers. Er bestaan wel goederentreinen.

Interstedelijke bussen, die men best overdag neemt, zijn in het algemeen goed, afhankelijk van de maatschappij; ook worden ze regelmatig door de autoriteiten gecontroleerd. De stadsbussen binnen de steden worden stilaan vernieuwd.