Reizen naar de Comoren: Reisadvies

Reist u naar de Comoren? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in de Comoren

Informatie over klimaat en rampen in de Comoren.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische verschijnselen

Tussen januari en mei is er gevaar voor cyclonen.


Meteorologische problemen

In de omgeving van de vulkaan Karthala op het eiland Grote Comoren wordt nog steeds een vulkanische en seismische activiteit waargenomen. Hoewel de laatste uitbarsting van 2007 dateert, is het  raadzaam bij de lokale autoriteiten informatie in te winnen over de toegang tot en de veiligheid op deze potentieel gevaarlijke plaats.

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Zij kunnen zich ook wenden tot de diensten van de dichtstbijzijnde ambassade of ereconsulaat van België (ambassade te Nairobi, ereconsulaat te Antananarivo op Madagaskar). Indien communicatie met het buitenland onmogelijk blijkt, kunnen zij zich wenden tot de diensten van de Franse ambassade te Moroni, Grande Comore (Ngazidja).

Indien u naar de Comoren reist, raden wij u aan uw reis te registreren via Travellers Online