Reizen naar de Comoren: Reisadvies

Reist u naar de Comoren? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in de Comoren

Informatie over de lokale wetgeving in de Comoren.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van het land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

De zedenpolitie voert identiteitscontroles uit vanaf 23 uur in de buurt van publieke plaatsen. U moet dus steeds in het bezit zijn van een identiteitsbewijs.


Drugs

Het bezitten, het gebruik en de handel in verdovende middelen is verboden. De opgelegde straffen zijn zwaar.

De verkoop van alcohol is vrij in winkels uitgebaat door buitenlanders, maar het verbruik ervan in het openbaar is verboden en wordt bestraft met een boete of zelfs gevangenisstraf. Openbare dronkenschap is verboden.


Seksualiteit

Prostitutie waarbij minderjarigen worden betrokken is illegaal.

Homoseksualiteit is illegaal en wordt bestraft.


Fotografie

Maak geen foto’s van publieke gebouwen (vooral militairegebouwen of politiekantoren) of van personen zonder hun toestemming


Zeden en gewoonten

Reizigers worden verzocht de tradities en gewoonten van het land te respecteren, in het bijzonder wat de kleding betreft. Dit is een islamitisch land en de bewoners zijn hoofdzakelijk praktiserende moslims. Daarom is het aangeraden kledij te dragen die uw lichaam bedekt. Gedurende de ramadan, is het zeker aangewezen speciale aandacht te besteden aan de tradities van de lokale bevolking.