Reizen naar Congo (-Brazzaville): Reisadvies

Reist u naar Congo (-Brazzaville)? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Congo (-Brazzaville)

Informatie over de algemene veiligheid in Congo (-Brazzaville).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemene veiligheid

De veiligheid is verzekerd in het ganse land.

De hoofdweg tussen Brazzaville en Pointe Noire kan weer door privé voertuigen gebruikt worden. Vermijd die weg ‘s nachts te gebruiken en blijf op de hoofdweg.

Rekening houdend met de instabiliteit en onveiligheid die de Centraal-Afrikaanse Republiek kernmerken, beveelt de Ambassade aan om niet-essentiële reizen naar het grensgebied met de Centraal-Afrikaanse Republiek te vermijden.


Criminaliteit

In Brazzaville (behalve in de noordelijke stadsdelen vanaf Mikalou) en in de agglomeraties in het noorden van het land is er weinig criminaliteit. Toch dienen de reizigers de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • Draag geen grote sommen geld bij u;
  • Toon fototoestellen en handtassen niet al te zichtbaar;
  • berg paspoorten en andere documenten zorgvuldig op. Draag altijd een kopie van uw identiteitsdocumenten bij u als u zich verplaatst. Buitenlanders kunnen op de openbare weg worden onderworpen aan identiteits- en verblijfscontroles;
  • Vermijd ’s nachts op uw eentje buiten de centrale wijken uit te gaan.

Het is aangeraden uw voertuig veilig te parkeren, en geen waardevolle voorwerpen of essentiële documenten in uw wagen achter te laten.

De veiligheidssituatie in de Republiek Congo blijft over het algemeen goed, maar de jongste jaren heeft men toch een toename van gewone criminaliteit kunnen vaststellen (gauwdieven, inbraken in huizen).

In Pointe Noire is er meer criminaliteit dan in Brazzaville. De wijk dicht bij de haven wordt overdag en ’s nachts afgeraden omdat er kleine groepjes criminelen rondhangen.