Reizen naar Congo (-Brazzaville): Reisadvies

Reist u naar Congo (-Brazzaville)? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Congo (-Brazzaville)

Informatie over de lokale wetgeving in Congo (-Brazzaville).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wie het land bezoekt, is onderworpen aan de lokale wetgeving, net zoals de eigen bevolking. Het is raadzaam zich te schikken naar de wetten, besluiten en reglementen van het land, in het bijzonder met betrekking tot het verkeer en de politie. De detentieomstandigheden in detentiehuizen en gevangenissen zijn zeer hard.

Drugs

Het bezit en het gebruik van drugs zijn strafbaar.

Seksualiteit

Prostitutie in de Republiek Congo is wijd verspreid en het gevaar voor seksueel overdraagbare aandoeningen hoog. Reizigers kunnen worden “benaderd” in de hotels en op de plaatsen waar ze verblijven.

Fotografie

Neem geen foto's van ordehandhavers, overheidsgebouwen, militaire installaties, luchthavens en bruggen. Vraag eerst toestemming aan mensen die u wilt  fotograferen.

Gewoonten en gebruiken

Respecteer de vele plaatselijke gewoonten en gebruiken. Het wordt aangeraden eerst inlichtingen in te winnen over de gewoonten en gebruiken van de bevolkingen die de reiziger wil bezoeken aangezien deze verschillen per regio.