Reizen naar Congo (-Brazzaville): Reisadvies

Reist u naar Congo (-Brazzaville)? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Congo (-Brazzaville)

Informatie over vervoer in Congo (-Brazzaville).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Het wegennet is in slechte staat en niet zeer uitgestrekt. Het is echter mogelijk om in goede omstandigheden rond Brazzaville en tussen Brazzaville en Pointe Noire te reizen. De weg Brazzaville-Owando en Brazzaville-Djambala, dat wil zeggen de noordelijke weg (RN2), is begaanbaar.

De verkeersregels worden niet steeds nageleefd. Het wordt ten stelligste afgeraden buiten de grote steden op weg te gaan zonder een Congolese gids of begeleider. Het wordt aanbevolen familieleden of goede kennissen te verwittigen alvorens zich buiten de steden te verplaatsen en, in de mate van het mogelijke, in een konvooi van tenminste twee voertuigen te reizen, hetgeen nuttig kan blijken in geval van een ongeval. Het is raadzaam voorzichtig te rijden, meer bepaald in de nabijheid van zware vrachtwagens en bij het doorkruisen van een dorp. Het geniet ook de voorkeur lange afstanden af te leggen met een terreinwagen en zeker nooit ‘s nachts. In geval van een ongeval met lichamelijk letsel verdient het aanbeveling om zeker niet ter plaatse te blijven maar zich in plaats daarvan naar het dichtst bijgelegen politiebureau te begeven om het risico op geweld en inmenging van de menigte te vermijden.


Veiligheid/info luchtvaart

Vier internationale luchtvaartmaatschappijen doen Brazzaville aan. Air France (Brazzaville – Parijs). Royal Air Maroc (Brazzaville – Casablanca), Ethiopian Airlines (Brazzaville - Addis Abeba) en Rwandair (Brazzaville – Kigali).

Regionale luchtvaartmaatschappijen vliegen tussen Brazzaville en andere Afrikaanse hoofdsteden zoals Douala, Lome, Abidjan, N'Djamena et Dakar. Sommige van die luchtvaartmaatschappijen staan evenwel op een zwarte lijst (volledig of gedeeltelijk vliegverbod in Europa). Raadpleeg zeker en vast de site van de Europese Commissie.

Er is een druk binnenlands luchtverkeer, meer bepaald tussen Brazzaville en Pointe Noire (meer dan 10 vluchten per dag).


Veiligheid/scheepvaart

Het deel van de Congorivier dat tot de Republiek Congo behoort, is bevaarbaar. Win ter plaatse eerst inlichtingen in over de betrouwbaarheid van het schip en de bemanning. Het watertoerisme is niet erg ontwikkeld.

Met een visum is het mogelijk om de Congo-rivier over te steken en per speedboot Kinshasa te bereiken.

Veiligheid/ info treinverkeer en busverkeer

Er is vrijwel geen reizigersvervoer per spoor.

Aan de andere kant zijn er verschillende buslijnen tussen Pointe Noire en Brazzaville