Reizen naar Costa Rica: Reisadvies

Reist u naar Costa Rica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Costa Rica

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Costa Rica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


De noodtoestand in Costa Rica is op 10 augustus 2022 opgeheven. Costa Rica staat toegang toe van alle toeristen, al dan niet gevaccineerd, zonder reisverzekering en COVID-test, op voorwaarde dat ze voldoen aan de visumtoelatingseisen van het land. Voor meer informatie over de voorwaarden voor toegang tot Costa Rica, nodigen wij u uit om de volgende link te raadplegen -  Entry Requirements | Visit Costa Rica | Costa Rica Tourism Official website

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht.

Toeristen die positief testen op COVID-19 terwijl ze in Costa Rica zijn, krijgen een gezondheidsquarantainebevel gedurende een periode van 7 dagen vanaf de datum van de test (asymptomatische mensen) of de eerste symptomen of langer afhankelijk van de ernst van de infectie. Toeristen die een gezondheidsorder ontvangen, moeten accommodatie boeken voor de duur van de quarantaine.

Tijdens deze quarantaine mag je het grondgebied niet verlaten. Zowel de luchtvaartmaatschappij als de migratiepolitie krijgen bericht van het Ministerio de Salud van uw quarantainebevel.

Toeristen die hun verblijf willen verlengen tot na de datum die door immigratieambtenaren is aangegeven, moeten contact opnemen met het Migracion-callcenter op 1311.

Degenen die naar Nicaragua willen reizen vanaf een van Costa Rica's aangewezen landgrensdoorlaatposten, moeten het bewijs leveren van een negatieve COVID-19-test die niet meer dan 72 uur voor het overschrijden van de grens is genomen.

Voor vragen over uw reis nodigen wij u uit om uw luchtvaartmaatschappij, uw reisbureau en/of uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

Diefstal van paspoort en persoonlijke bezittingen komt veel voor. Draag uw identiteitspapieren en kopie van uw COVID-vaccinatiekaart bij voorkeur bij u (binnenzak of broekzak) en niet in een kleine tas of rugzak die gemakkelijk kan worden gestolen of afgescheurd. Laat uw persoonlijke bezittingen niet in de auto achter.