Reizen naar Cyprus: Reisadvies

Reist u naar Cyprus? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Cyprus

Informatie over gezondheid en hygiëne in Cyprus.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Eind 2019 vond in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) plaats.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis te blijven als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 
Kosten/infrastructuur medische verzorging

De openbare gezondheidszorg in het zuidelijk gedeelte van het eiland is goed. Om toegang te hebben tot gratis verzorging in het openbaar ziekenhuis, dient men in het bezit te zijn van een Europese ziekteverzekeringkaart. In geval men zich door een privé dokter laat verzorgen, worden de onkosten door de ziekenkas enkel terugbetaald indien men daarvoor over een bijkomende verzekering beschikt.

Telefoonnummers van alle ziekenhuizen in het zuidelijk gedeelte van het eiland kan men bekomen  op telefoonnummer 1400. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!


Veiligheid water en voedsel

Kraanwater is drinkbaar in het zuidelijk gedeelte van het eiland. In het noordelijk gedeelte is het aangeraden water uit flessen te drinken.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina