Reizen naar Denemarken: Reisadvies

Reist u naar Denemarken? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Denemarken

Informatie over gezondheid en hygiëne in Denemarken.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer. Dit geldt ook voor Groenland en de Faeröer. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

 

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

Er zijn veel teken in de Deense bossen. Teken kunnen ziekten overdragen, zoals de ziekte van Lyme. Tekenencefalitis komt voor op het eiland Bornholm in de Oostzee en in Noord-Zeeland in Tokkekøb Hegn en Tisvilde Hegn. U kan zich laten vaccineren tegen Tekenencefalitis .

 
Kosten / infrastructuur medische verzorging


Ziekenwagen

Het nationaal nummer voor spoedgevallen is 112. Voor minder dringende situaties kan men het nummer van de politie (114) gebruiken.

Dokters van wacht

Dokters van wacht (lægevagten) zijn dagelijks bereikbaar tussen 16u00 en 08u00, en tijdens de weekends en op feestdagen de hele dag.
Het telefoonnummer waarop deze dokters bereikbaar zijn, verschilt naargelang de streek in Denemarken:

  • Groot Kopenhagen, met inbegrip van het eiland Bornholm 1813
  • Centraal-Jutland: 70 11 31 31
  • Noord-Jutland: 70 15 03 00
  • Zeeland: 1813
  • Zuid-Denemarken: 70 11 07 07 (Inwoners van Ærø: 63 52 30 90)

 

Meer info: Lægevagten

 

Tandartsen van wacht

Voor tandartsen van wacht (tandlægevagten) in Kopenhagen moet men ter plaatse gaan. Er kunnen telefonisch geen afspraken gemaakt worden.

Consultaties: alle dagen van 20u00 tot 21u30 en tijdens de weekends en feestdagen ook van 10u00 tot 12u00. Contante betaling.
Tandartsenpraktijk: Oslo Plads, 14 - 2100 Kopenhagen Ø - Tel: 70 25 00 41

Buiten Kopenhagen verschilt het telefoonnummer waarop tandartsen van wacht bereikbaar zijn naargelang de streek waarin u zich bevindt. Meer info hier. Contante betaling.

Apotheek (24u/24u) in Kopenhagen

Er zijn elf apotheken die vierentwintig uur per dag open zijn. U kunt de lijst hier vinden.


Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen en aan uw Belgisch ziekenfonds een verzekeringskaart te vragen (geldig voor drie maanden) die in het buitenland voor dringende medische zorgen gebruikt kan worden.


Veiligheid water en voedsel

Water is drinkbaar in Denemarken maar bevat zeer veel kalk. Alle voedingsproducten zijn voorhanden, maar de keuze is beperkter dan in België. Het leven, ook de courante voedingsmiddelen, is veel duurder in Denemarken dan in België (+ 26%).


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.