Reizen naar Djibouti: Reisadvies

Reist u naar Djibouti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Djibouti

Informatie over de algemene veiligheid in Djibouti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemeen

Djibouti is over het algemeen een veilige stad. Normale voorzichtigheid is wel geboden bij bezoeken aan het stadscentrum van Djibouti (Place du 27 Juin, Rue d’Ethiopie, central bus station,…). Net zoals in vele steden in de regio, bestaat er een risico op terroristische aanslagen.

Reizen naar het binnenland van Djibouti dienen goed voorbereid te worden.


Afgeraden regio’s

Reizen naar de grensstreken van Djibouti met Eritrea en met de Somalische deelstaat Somaliland (die zich in 1991 éénzijdig onafhankelijk verklaarde) worden afgeraden. Het gaat over de zone op minder dan +/- 10 km van de grenzen. Deze gebieden zijn gemilitariseerd en potentieel gevaarlijk.

Indien men afreist naar de grensstreek met Ethiopië is steeds verhoogde waakzaamheid geboden.

Ten gevolge van piraterij, is het varen te ver van de kust in de Golf van Aden, en in het algemeen voor de kust van de Hoorn van Afrika, afgeraden.


Criminaliteit

Djibouti is in het algemeen een veilig land op vlak van criminaliteit. Toch komt er regelmatig kleine criminaliteit voor. Men moet dus vooral in Djibouti-stad op zijn hoede zijn voor gauwdieven en zakkenrollers. U wordt ook aangeraden afgelegen gebieden en afgelegen stranden te vermijden, zeker als u alleen bent, omdat daar soms overvallen voorkomen.