Reizen naar Djibouti: Reisadvies

Reist u naar Djibouti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Djibouti

Informatie over gezondheid en hygiëne in Djibouti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische en hospitaalinfrastructuur is eerder beperkt. De privéklinieken zijn duur. Een reisverzekering wordt ten zeerste aangeraden.

Er zijn een aantal klinieken beschikbaar:

  • Polyclinique : Nicolas Georgalis, Place Lagarde, BP. 1188, Tel : 35.38.59, E-mail: georgalis@intnet.dj of nicolasgeorgalis@hotmail.com
  • Clinique Dentaire : Immeuble Bouche, BP. 2671, Tel. : 35 52 78/35 52 79 (tandartsen/chirurgen).
  • Pôle Médical : Immeuble Bouche, Avenue Pierre Pascal, Tel. : 35 27 24


Veiligheid water en voedsel

Het is raadzaam alleen maar mineraal of gekookt en gefilterd water te drinken en zich ervan te verzekeren dat de groenten goed gewassen werden.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.


Bijzondere gezondheidsrisico's

HIV/AIDS

Zoals bijna overal in Afrika ten zuiden van de Sahara is aids endemisch.

Malaria

Komt vrij veel voor in Djibouti. Het is ten zeerste aanbevolen de juiste anti-malaria maatregelen te nemen tijdens uw verblijf. Afhankelijk van de algemene gezondheidstoestand, kan u uw arts raadplegen voor de meest aangewezen behandeling.

Hondsdolheid

Gezien het grote aantal wilde honden en andere dieren met rabiës, valt het te overwegen om zich te laten inenten tegen hondsdolheid vóór de afreis. Indien u gebeten wordt, moet u onmiddellijk een dokter te raadplegen.