Reizen naar Djibouti: Reisadvies

Reist u naar Djibouti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Djibouti

Praktische info over reizen in Djibouti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Visa

Men dient voor afreis een visum aan te vragen bij de ambassade van Djibouti te Brussel. Het is niet langer mogelijk een visum te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Djibouti. Wat betreft de mogelijkheid om een visum te verkrijgen bij aankomst aan de landsgrenzen van Djibouti, wordt aangeraden vooraf contact op te nemen met de ambassade van Djibouti in Brussel.

Rijbewijs

Om in Djibouti te mogen rijden, bezit men best een internationaal rijbewijs (kan worden bekomen bij de gemeenteadministratie).

Betaalmiddelen

Enkele grote hotels, restaurants en supermarkten aanvaarden kredietkaarten, maar het grootste deel van de betalingen gebeurt in cash (franc djiboutien). Men kan gemakkelijk USD en EUR wisselen en sommige privéwisselkantoren aanvaarden ook kredietkaarten (vooral Visa en Master Card). In Djibouti-stad is het vaak voordeliger geld af te halen via de ATM’s (Visa en Mister Cash), die meer en meer worden gebruikt.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een reisverzekering die alle risico’s dekt (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

GSM – Communicatiefaciliteiten

Telefoon en gsm werken behoorlijk (ook roaming met Belgische kaart van Proximus of Mobistar), maar het is raadzaam een lokale prepaid kaart te kopen gezien het zeer hoge roaming-tarief (zelfs voor communicaties binnen Djibouti). Internet werkt goed.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige problemen die gevolgen kunnen hebben op hun gezondheid en/of hun veiligheid, kunnen de Belgen beroep doen op de ambassade en de consulaten van België. Er wordt consulaire bijstand verleend aan landgenoten, wanneer zij tevergeefs hulp aan de lokale overheden (lokale politie) of aan een privé-maatschappij (bank, reisbureau) gevraagd hebben, en als zij zich tot geen andere instantie dan een Belgische diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging kunnen wenden. Deze bijstand wordt beëindigd zodra de reizigers hun reis eigenhandig kunnen voortzetten.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

 

Beperkte consulaire bijstand kan geleverd worden door het ereconsulaat van België in Djibouti (tel: +253 21 35 69 73 ; info@belgiumhcons-dji.com . Dit zal soms doorverwijzen naar de ambassade in Addis Abeba (tel: +251 251 911 255 583; AddisAbaba@diplobel.fed.be).