Reizen naar Djibouti: Reisadvies

Reist u naar Djibouti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Djibouti

Informatie over vervoer in Djibouti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Het wegennet in Djibouti is beperkt en slecht onderhouden. Het wordt afgeraden om na zonsondergang buiten de bebouwde kom te reizen. Het verkeer in Djibouti is niet echt gevaarlijk, hoewel vele bestuurders soms onvoorspelbare reacties hebben en vele voertuigen oud of slecht onderhouden zijn.

Buiten Djibouti-stad, wordt het ten sterkste afgeraden zich buiten de wegen of pistes te begeven zonder een ervaren en erkende gids die de lokale taal van de bezochte streek kent. Buiten de hoofdstad spreken immers weinig mensen het Frans of een internationale taal.

Het is ook raadzaam voldoende reserves brandstof en water mee te nemen en zich met minimum twee 4x4 voertuigen te verplaatsen. Het is ook best reservewielen te voorzien gezien de slechte staat van de wegen.

Veiligheid/info scheepvaart

Pleziervaart is niet gevaarlijk zolang men dichtbij de kust blijft, in de gebieden waar de pleziervaart het meest wordt uitgeoefend. Meer naar volle zee toe, en dichterbij de Somalische kust, is het risico van piraterij reëel.

Treinverkeer

Sinds midden 2018 rijdt er een dagelijkse passagierstrein tussen Addis Abeba en Djibouti. Passagiers die deze spoorlijn wensen te gebruiken dienen voldoende voedsel en water mee te nemen, aangezien de trein soms voor lange tijd kan stilstaan of opgehouden worden onderweg.