Reizen naar de Dominicaanse Republiek: Reisadvies

Reist u naar de Dominicaanse Republiek? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Dominicaanse Republiek

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Dominicaanse Republiek.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Naar de Dominicaanse Republiek reizen

Het is mogelijk om vanuit België naar de Dominicaanse Republiek te reizen.

Alle buitenlandse onderdanen die naar de Dominicaanse willen gaan uitsluitend voor toeristische redenen, moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort tijdens hun verblijf en het vertrek uit het land.

Het is niet verplicht voor reizigers uit België om bij aankomst een PCR-test te laten zien.

Elke reiziger ouder dan 7 jaar die in de Dominicaanse Republiek aankomt, kan op de luchthaven wel aan willekeurige tests worden onderworpen die ook van toepassing zijn op alle reizigers met symptomen. De temperatuur van de passagiers wordt gecontroleerd. Kinderen jonger dan 7 jaar, bemanningsleden en passagiers die een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen (minstens 3 weken na de laatste dosis) of een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur bij aankomst in de Dominicaanse Republiek), zijn vrijgesteld van deze willekeurige testen. Bij een positief resultaat moet u een speciaal gezondheidsbeveiligingsprotocol volgen.

Passagiers die uit bepaalde landen in de Dominicaanse Republiek aankomen, moeten een vaccinatiekaart of een negatieve test (PCR of antigenisch) van maximum 72 uur kunnen voorleggen.

Alle passagiers die de Dominicaanse Republiek binnenkomen of verlaten moeten het elektronische in- en uitreisformulier invullen, waarin de formulieren van het directoraat-generaal Immigratie, het directoraat-generaal Douane en het ministerie van Volksgezondheid zijn gecombineerd. 

Op de luchthaven is het verplicht om een masker te dragen en om afstand tot anderen te bewaren. 


Lokale maatregelen

De Dominicaanse overheden hebben na de daling van het aantal gevallen van COVID-19 besloten alle sanitaire beperkingen op te heffen.

De volgende maatregelen zijn niet langer verplicht (maar worden nog steeds aanbevolen):

  • het dragen van een masker in openbare en privé-ruimten
  • het voorleggen van een vaccinatiebewijs om openbare ruimten te betreden
  • beperkingen inzake het aantal personen in openbare ruimten

Het dragen van een masker blijft verplicht in gezondheidscentra en in het openbaar vervoer.


Meer informatie

Via deze links vindt u meer informatie over de sanitaire toestand en de maatregelen die de Dominicaanse Republiek heeft genomen:

Als u voor uw terugkeer uit de Dominicaanse Republiek een COVID-19-attest moet voorleggen voor het land waar u naartoe reist, kan u een afspraak maken in deze ziekenhuizen (in het Spaans).